Spier Creative Block 5 Stellenbosch
Wino Spier Creative Block 5 Stellenbosch
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Creative Block 5 Spier
Kraj: RPA
Region: Stellenbosch
Producent: Spier Wine Farm
Typ: Dry Red - Cabernet Sauvignon, Merlot ...
Winiarz: Johan Jordaan
Pojemność: 0,75l PWW
Alk. 14,7%
Głęboki, rubinowy czerwony kolor. Piękny aromat jeżyn i porzeczek jest wspierany przez cedr, gorzką czekoladę i nuty kopru włoskiego. Wino charakteryzuje się świetną równowagą i gęstymi taninami. Smak intensyfikuje się w procesie starzenia.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Kolor głęboko czerwony z młodzieńczym rubinowym obrzeżem. Warstwy z owocowymi aromatami czarnych wiśni, czarnej porzeczki i marcepanu. Zrównoważone, bogate podniebienie jagodowe i dębowe przyprawy przypraw cynamonu i goździków. Niektóre nuty dębu cedrowego prowadzą do wykończenia wyrafinowanych, ale obecnych garbników. Z chwilą dotlenienia wina ujawnia się piękna czarna jagoda i porzeczka wsparte cedrem, ciemną czekoladą i subtelnym koprem włoskim, który wpada w żywe podniebienie z doskonałą równowagą i gęstymi taninami. Smak skorzysta na starzeniu. Polecane do wolno gotowanego risotto z ogona, zapiekanki wołowej lub pieczonych pieczarek leśnych z olejem truflowym. Dokonano wyboru miejsca, aby zapewnić najfajniejsze nachylenie dla powolnego dojrzewania i ostatecznego rozwoju smaku. Zarządzanie liśćmi zostało przeprowadzone w celu zwiększenia płodności w winorośli i wystawienia winogron na więcej słońca w celu zwiększenia grubości skóry w celu uzyskania większej ekstrakcji i intensywności. Sezon dojrzewania był trudny, a nie sezonowe deszcze wpływały na późne odmiany, takie jak Cabernet Sauvignon i Petit Verdot. To było zarządzane z cierpliwością, a późniejsze zbieranie dało idealnie dojrzałe owoce Winogrona wstępnie schłodzono, pozbawiono łodyg i posortowano indywidualnie, aby usunąć niechciane jagody. Fermentacja odbywała się w zbiornikach ze stali nierdzewnej do 21 dni. Fermentacja i dojrzewanie malolaktyczne odbywało się w 100% beczkach z francuskiego dębu o pojemności 300 litrów przez 18 miesięcy, z czego 60% pierwszego napełnienia, a bilans drugiego napełnienia. Wina są wytwarzane indywidualnie, aby zaspokoić potrzeby każdej odmiany, dzięki czemu rozwija się do najwyższego potencjału. Selektywna degustacja z beczek decyduje o składzie mieszanki. Mieszankę wykonano, aby zapewnić harmonię z pięcioma odmianami i znaleźć ostateczną równowagę między owocami, objętością podniebienia, ekstraktem z dębu i garbnikiem, bez utraty intymnej jakości i poczucia miejsca dla każdej odmiany.