

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Sauvignon jest kusząco egzotyczny w kieliszku, z wielowarstwowymi owoce mango, papai, limonki i czerwonego grejpfruta oraz aromaty ziołowe przypominające trawę cytrynową, melisę, miętę i zieloną herbatę. Wykrywa także mineralne nuty krzemienia połączone z nutą agrestu. Na podniebieniu wino oferuje fascynujące połączenie aromatów soczystych owoców i delikatnej mineralności, tworząc harmonijne bogactwo z długim i imponującym finiszem.
Sauvignon Blanc jest głęboko pociągający dzięki bogatej mieszance pikantnych ziół i skórek grejpfruta uniesionych chłodzącym powiewem białego dymu. Jest mocny i elastyczny, ma średnią wagę i ładny aromat. Wewnętrzna słodycz, granicząca z dekadencją, ale równoważona stymulującym rdzeniem cierpkiej kwasowości. Kandyzowana cytryna i limonka rezonują w całości, a eksplozja słonej mineralności i pył kredowy dodają doskonałego kontrastu. Podobnie jak większość roczników Terlan, ten będzie pięknie chował się na podłożu To powiedziawszy, nie ma nic złego w delektowaniu się nim teraz w tym cudownie pierwotnym stanie.
Wino Sauvignon Spargel ma słomkowożółty kolor z zielonymi refleksami, bardzo jasnymi i jasnymi. Ma trochę kwiatowych aromatów czarnego bzu i pokrzywy z nutą zielonego pieprzu. Smak jest wytrawny, świeży i zrównoważony z długą trwałością. Naturalnie Bianco Sauvignon „Spargel” z winnicy Terlano musi być dopasowane do lekkich lub strukturalnych dań na bazie szparagów, takich jak risotto lub gotowane szparagi. Nadaje się również do dań warzywnych, np. z grilla. Należy podawać w temperaturze 10°C w białych, młodych, wysokich i stożkowych kieliszkach do wina.
Kolor przezroczysty bladożółty z lekkim zielonkawym połyskiem. Klasyczne aromaty Pinot Bianco – gruszki, malin i limonki, a także odrobinę rumianku i trawy cytrynowej. W ustach dobrze zbudowane i zrównoważone. Na podniebieniu posmak gruszki i pigwy w połączeniu ze słoną mineralnością.