Ganador Reserva Tannat
Ganador Reserva Tannat
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Kraj: Urugwaj
Region: Canelones
Apelacja: VCP Urugwaj
Producent: Juan Toscanini e Hijos
Typ: Dry Red Tannat
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 12,2% c4
Nota degustacyjna:
Czerwone wytrawne wino powstałe z wyselekcjonowanych gron szczepu Tannat uprawianych w regionie Canelones. Wino prezentuje SIĘ głębokim rubinowym odcieniem z aromatami dojrzałych leśnych jagód, jeżyn, malin w zbogaconych o nuty przypraw, wanilii oraz tytoniu. Na podniebieniu przyjemne wyraźne taniny typowe dla odmiany Tannata, świetna struktura wsparta odpowiednią kwasowością. Sugestie kulinarne: czerwone mięsa, pieczeń wołowa, mięsa z grilla, wędliny, makarony, sery.
Producent: Juan Toscanini e Hijos
Historia zaczyna się w 1894 roku, kiedy Don Juan Toscanini wraz ze swoją żoną Doñą María Bianchi opuścili rodzinną Genuę i osiedlili się w regionie Río de la Plata, a dokładniej w rejonie Canelón Chico, położonym 30 km. na północ od Montevideo. W tym miejscu wykonują zadania jako robotnicy rolni, dzierżawiąc niewielką działkę, którą później kupili. Wizjonerski i przedsiębiorczy, po kilku latach pracy jako robotnik na wsi, Don Juan Toscanini założył własną winnicę w 1908 roku, produkując 4200 litrów wina, które było sprzedawane pod marką „La Fuente”. Od tego momentu płodne ziarno uprawy winorośli jest mocno zakorzenione w rodzinie, ponieważ sztuka uprawy winogron i produkcji wina podążają za dziećmi, wnukami i prawnukami.
Ganador Reserva Tannat - Opinie klientów
Wino Ganador Reserva Tannat
Czerwone, wytrawne wino o aromatach jeżyn, malin i leśnych jagód wzbogaconych o nuty przypraw, lukrecji i tytoniu. W ustach wyraźnie zaznaczona taniczność, typowa dla odmiany tannat, świetna struktura, a także doskonale wyważona kwasowość.
Podawać do grillowanej i pieczonej wołowiny oraz jagnięcego ragoût.
2023-06-17
Wino Ganador Reserva Tannat
Czerwone, wytrawne wino o aromatach jeżyn, malin i leśnych jagód wzbogaconych o nuty przypraw, lukrecji i tytoniu. W ustach wyraźnie zaznaczona taniczność, typowa dla odmiany tannat, świetna struktura, a także doskonale wyważona kwasowość.
Podawać do grillowanej i pieczonej wołowiny oraz jagnięcego ragoût.