Masi Brolo Di Campofiorin Rosso del Veronese
Wino Masi Brolo Di Campofiorin Rosso del Veronese
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Masi Brolo Di Campofiorin
Kraj: Włochy
Region: Veneto
Producent: Masi
Apelacja: IGT Rossoe del Veronese
Rodzaj: czerwone, wytrawne
Pojemność: 0,75l c3
Wino wyprodukowane w stylu Amarone, z użyciem gron Corvina, Rondinella oraz odkrytego na nowo przez Masi Agricola szczepu Oseleta, który dodaje dodatkowej złożoności trunkowi. Wino dojrzewało przez okres 24 miesięcy w małych dębowych beczkach, posiada głęboki ciemno rubinowy odcień z fioletowymi refleksami, nos wypełniają dojrzałe nuty owoców jagodowych, śliwki, dojrzałych wiśni oraz przypraw. Na podniebieniu głębokie o niezwykłej koncentracji smaków pełne nut pieczonych owoców z nutami przypraw, kakao oraz wanilii przy finiszu. Sugestie kulinarne: makarony z bogatymi sosami, pieczone mięsa, pieczeń, grillowane mięsa, dania z grzybami, dojrzałe sery. C3
Notatki Sommelier Bachus Wina
Powrót do korzeni. Stare odmiany winorośli i wina organiczne są w modzie. Od kilku lat rośnie liczba doskonałych win z upraw ekologicznych. Stare odmiany winorośli są odkrywane na nowo i świętują sukcesy, niektórzy winiarze dosłownie fanatycznie uprawiają swoje wino w amforach i przynoszą wspaniałe tak zwane "naturalne wina" do butelki. Wszystko to sprawia, że włoskie wina są tak typowe, wspaniałe towarzysze jedzenia z doskonałymi owocami i pitnością są receptą na sukces. A wszystko to przy bardzo dobrym stosunku ceny do wydajności. Najlepsze wina Włoch nigdy nie pozwalają na nudę, od "wina ikony" po rozwijającą się butikową winiarnię: ekscytujące wrażenia z wina czekają na Ciebie!
2023-09-02
Masi Brolo Di Campofiorin Rosso del Veronese 2014
Wino o głęboko rubinowej barwie, w nosie aromaty owoców jagodowych, konfitur i wanilii. W smaku bogate, pełne, pełne pieczonych owoców, i nuty kakao i wanilii na finiszu. To czerwone wino o dużej wszechstronności. Świetnie smakuje z makaronami w bogatych sosach (na bazie mięsa lub grzybów), dobrze komponuje się z risotto, grillowanym czerwonym mięsem, pieczeniami i dobrze dojrzewającymi serami.