Czas: 25 min
Porcja: 4
Poziom trudności: średni
SKŁADNIKI
- 600 g steku cielęcego
- 1 kolba kukurydzy
- 200ml różyczek kalafiora
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 1 pęczek rzodkiewki
- Garść groszku cukrowego
- 6cm pora nie za gruby
- 200 ml creme fraiche
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1 pęczek pietruszki
- Sól, pieprz
WYKONANIE
Stek cielęcy posyp solą i pieprzem , przyrumień go na maśle, następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 120C i piecz aż uzyskasz temperaturę 58C.
Warzywa przygotowujemy : pokroić kalafior na małe różyczki, szparagi pokroić na duże kawałki, pokroić rzodkiew i groszek cukrowy, Pora też dodamy lecz pokrojonego na cienko.
Zagotuj osoloną wodę i blanszuj kukurydzę . Kolejny etap roztop masło i delikatnie podsmaż por, dodaj kukurydzę, kalafior, szparagi. Tuż przed podaniem dodaj rzodkiewki i groszek cukrowy. Dopraw solą i pieprzem.
Sos pietruszkowy: Zmiksuj pietruszkę z olejem i wymieszaj z creme fraiche . Dopraw solą i pieprzem.