Mas Rabell Tinto Tempranillo Torres
Wino Mas Rabell Tinto Tempranillo Torres
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Mas Rabell Red Torres
Kraj: Hiszpania
Apelacja: DO Catalunya
Rodzaj: czerwone, wytrawne
Producent: Torres
Pojemność: 750 ml
Szczep: Garnacha
Alkohol: 12,5 %
Wino o intensywny czerwony kolor, aromat dżemu jeżynowego z nutami ziół i przypraw. Dobrze zbudowane, eleganckie. Do fermentacji trafiają tylko wyselekcjonowane owoce. Fermentacja odbywa się w kontrolowanej temperaturze (26°C) w stalowej, nierdzewnej kadzi. Wino by nabrać elegancji i charakteru było starzone w amerykańskich i francuskich dębowych beczkach przez 6 miesięcy. Wino polecane do pieczeni z czerwonymi mięsami, kremowymi serami oraz tradycyjnymi hiszpańskimi paellas (potrawa z ryżu i kurczaka lub owoców morza). Dania mączne, makarony, pizza sery.
Miguel Torres światowej klasy producent win. Torres wniósł dwa znaczące wkłady w rozwój enologii w Hiszpanii: po pierwsze, wykorzystanie fermentacji w kontrolowanych temperaturach, a po drugie, dojrzewanie wina w małych dębowych beczkach w skrupulatnie określonym czasie, jak to było nawykiem ćwiczyć w Bordeaux. Wymienione wszystkie zalety przekładają się na wysoką jakości win. Wielokrotnie nagradzany na rynku globalnym. Warto poznać wina Miguel Torres ponieważ przykładają wszelkich starań aby wina były smaczne i zdrowe. Wiedza o terror doprowadziła Miguel Torres do założenia winnic w Chile ,,Miguel Torres Chile” w chilijskiej dolinie centralnej oraz w Stanach Zjednoczonych ( Kalifornia ), gdzie w 1986 Marimar Torres założył Marimar Estate . W Hiszpanii poza rodzimym regionem Penedes rodziny Torres, są właścicielami win w DO Conca de Barberà DO Toro , DO Jumilla , DO Ribera del Duero , DOQ Priorat, a ostatnio w DOC Rioja Miguel Torres zarazem jest największym hiszpańskim producentem win DO pod własną marką, eksportując produkty do ponad 140 krajów.
Wina z Penedès od dziesięcioleci kojarzy się z innowacyjnymi winnicami i winiarniami. Odkąd stał się pierwszym obszarem w Hiszpanii wykorzystującym urządzenia ze stali nierdzewnej i fermentacji na zimno, plantatorzy winorośli z Penedès wytwarzali doskonałe nowoczesne wina z mieszanki rodzimych i francuskich odmian winorośli. Było to możliwe z powodu różnych wysokości, lądów i mikroklimatów występujących w Penedès, które sprzyjają idealnemu rozwojowi różnych rodzajów winogron.