Poggio Ai Santi Montepulciano DAbruzzo D.O.C.
Poggio Ai Santi Montepulciano DAbruzzo D.O.C.
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Poggio Ai Santi Montepulciano DAbruzzo D.O.C.
Kraj: Włochy
Region winiarski: Abruzja
Szczep: 100% Montepulciano
Winiarnia: Poggio ai Santi
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 13%
Wino z najlepiej położonych winnic w Abruzzo. Dojrzewa w kadziach ze stali nierdzewnej. Rubinowa barwa. Nos delikatny z aromatem czerwonych owoców. Wino o dobrej strukturze, polecane do potraw z ryżem oraz pieczonego i grillowanego mięsa.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Jaskrawoczerwona, ale nieprzejrzysta i usiana jasnofioletowymi refleksami, tak prezentuje się Montepulciano w szkle. Bukiet przywodzi na myśl śliwki, z lekką nutą figi i nutą wiśni. Montelpulciano d'Abruzzo DOC jest miękkie czerwone wino , dojrzewające suche i bardziej obecne w finiszu . To Montepulciano ma doskonałe wykończenie. Jest idealnym towarzyszem niedzielnych pieczeni, ale również bardzo dobrze nadaje się do lekkiej kuchni, takiej jak risotto.
Casa Vitivinicola Tinazzi oferuje wybór dwóch najważniejszych winogron odmian poprzez Santi Poggio ai produktu działy te z czerwonym Montepulciano winogron i białe Trebbiano winogron , obaj bohaterowie historii regionalnego wina. Ta selekcja obejmuje wino ekologiczne : Montepulciano Bio, które jest wytwarzane z winogron pochodzenia biologicznego. Wina z Tinazzi charakteryzuje się różnymi i zawsze o najwyższej jakości. Oprócz tradycyjnych win werońskich , które pochodzą z okolic Jeziora Garda i okolic Valpolicella , możliwe jest również nabycie win z innych regionów Włoch. I zawsze z bezpieczeństwem jakości Tinazzi .
Charakterystyczne czerwone winogrono z Abruzji w środkowych Włoszech , Montepulciano , produkuje szeroką gamę stylów. Tylko w kategorii win czerwonych może dać miękkie, owocowe czerwienie, idealne do codziennej przyjemności, specyficzne wina inspirowane terroirem z unikalnych miejsc, a nawet gęste, ponadczasowe wyrazy, które zasługują na dłuższy okres dojrzewania w butelce, aby pokazać to, co najlepsze. Można zastosować szereg naczyń do starzenia, począwszy od pojemników neutralnych, takich jak stal nierdzewna, beton i amfora; a także używane beczki z tostowanego dębu o różnych rozmiarach i stopniach wypieczenia. Wszystkie dają zróżnicowane rezultaty, które same w sobie są pyszne, ale dobrze uzupełniają bogate owoce wiśni obecne w winogronach.