

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Trochę soczystych nut tutaj i nuty jodu, krwi, malin i wiśni. Soczyste, ale zaokrąglone z uwodzicielską jakością i przyjemną świeżością. Jest pikantna, zielona nuta czerwonych owoców wiśni. Bardzo dobrze.
Rubinowy kolor z odcieniami granatu. Nos złożony, z kwiatowymi aromatami i nutami czerwonych owoców. Podniebienie jest owocowe i intensywne z lekko słodkimi i jedwabistymi taninami. Finał jest długi i harmonijny. Czerwone wino do antrykotu z polentą skropioną oliwą truflową.
Jedno z najlepszych win czerwonych na świecie, Barolo jest również jednym z najbardziej charakterystycznych. Wynika to z kilku czynników, z których dwa są najważniejsze. Po pierwsze, Barolo jest w całości wytwarzany z Nebbiolo, odmiany, która najlepiej wyraża się w regionie Piemontu, gdzie jest rdzenna. Po drugie, Barolo jest jednym z nielicznych win, o których można wspomnieć w poważnej dyskusji o terroir, podobnie jak w przypadku Grand Cru Burgundy. Przykłady Barolo Prunotto. Podróżując do strefy produkcyjnej Barolo od 2001 roku, przechodząc i fotografując wiele najsłynniejszych winnic z najbardziej renomowanymi producentami, Barolo stało się dla mnie główną pasją i centralnym punktem moich zamiłowań winiarskich. W ciągu ostatnich dziesięciu lat spróbowałem ponad 900 różnych przykładów Barolo i napisałem kilkanaście artykułów na temat tych win, a także prowadzę blog o winach i potrawach z regionu.
Złożony nos z nutami lukrecji, jagód, cynamonu, goździków i fiołków. Smaki charakteryzują się solidnymi i obfitymi taninami oraz długim finiszem dojrzałych owoców. Z pełnym ciałem i znaczącą strukturą.
2023-09-04
Wina Prunotto Barolo Antinori 2014
Barolo otwiera się świeżymi aromatami poziomki i mięty. W ustach równoważą je pikantne nuty lukrecji i octu balsamicznego, połączone pieprzem i drzewem sandałowym. Długi finisz przynosi nuty jeżyny, tytoniu fajkowego i skóry.