

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Clos de los Siete "Najlepsze wino w Nowym Świecie" pisze nikt inny jak DECANTER! Parker regularnie przyznaje 90-92 punkty. Tylko najlepsze z najlepszych w rzadkiej butelce magnum. Każda jagoda jest wybierana w Clos de los Siete. Działki winorośli znajdują się na wysokości około 1000 metrów w najlepszym argentyńskim regionie winiarskim Mendoza. Każdy z nich jest optymalnie dopasowany do warunków naturalnych. Wino, które tu rośnie, dostaje wszystko, czego potrzebuje. I wreszcie wszystko odbywa się w piwnicy, aby ta wyjątkowa jakość początkowa znalazła się w butelce. W 1988 roku światowej sławy enolog Michel Rolland odkrył Argentynę. Od razu dostrzegł ogromny potencjał produkcji wspaniałych win. W rezultacie wraz z najwyższej klasy zespołem zidentyfikował doskonałe działki w regionie uprawy Mendoza. To właśnie Clos de los Siete miało ujrzeć tutaj światło dzienne i katapultować Argentynę do ligi mistrzów uprawy winorośli. Tutaj Rolland mógł wypuścić parę i zrealizować wszystko tam, gdzie gdzie indziej osiągnął swoje granice: wolne obszary najlepszej jakości, długoletnie przepisy, tradycje, uprzedzenia itp. I tak Clos de los Siete to świetne wino w realistycznej cenie!
Michel Rolland jest "top gun" w Bordeaux, swoim rodzinnym mieście. Jego dobrze znana wiedza i wybitna kariera oznaczają, że obecnie współpracuje z głównymi producentami w większości głównych regionów winiarskich na świecie. Clos de Los Siete jest pysznym przykładem jego umiejętności. To Malbec doskonale połączony z czterema innymi odmianami, aby zapewnić szklankę pełną smaku, ciemne owoce jagodowe, śliskie garbniki, elegancki dąb, a nawet odrobinę ziemistości. Zacznij od rustykalnego pasztetu de campagne, chrupiącej bagietki i cierpkich cornichonów. Wino tylko go poprawi... Klasyczne spaghetti i klopsiki idealnie pasują do następnego dania. Lub, żebra, w jakikolwiek sposób. Lepki, pikantny, pikantny, azjatycki, nazwij to; wszystkie będą działać z pięknymi smakami tego Clos de Los Siete. Jeśli chcesz iść argentyńską ścieżką, zrób z niego grillowany stek ze spódnicy z sosem Chimichurri lub cordero, duszone golonki jagnięce z czterema gulaszami z fasoli i chorizo. Buen provecho winelovers!
To była radość z picia i idealnie połączona z zadymionymi żeberkami. Pięknie zaokrąglone, bogate i pełne z wystarczającą ilością przypraw, aby przeciwstawić się kminkowi w naczyniu, z którym akurat go dopasowaliśmy. Malbec obudowany Merlotem. To dobrze sprawdziłoby się z każdym czerwonym mięsem i mocnym sosem.
To była radość z picia i idealnie połączona z zadymionymi żeberkami. Pięknie zaokrąglone, bogate i pełne z wystarczającą ilością przypraw, aby przeciwstawić się kminkowi w naczyniu, z którym akurat go dopasowaliśmy. To dobrze sprawdziłoby się z każdym czerwonym mięsem i mocnym sosem.
2024-01-18
Dobry smak Argentyny
Clos de los Siete to wino jako pierwsze przychodzi na myśl swoim wspaniałym aromatem i fioletową barwą. Miało dużo zapachu śliwki i dębu, a po spróbowaniu przypomniałem sobie, jak tańczyłem tango, a kobieca spódnica kołysała się w przód i w tył. To rzadkie przeżycie, gdy po wypiciu wina przypomina się pewna scena, ale to było moje drugie doświadczenie po wypiciu Marques di Casares Gran Reserva i przypomnieniu sobie dobrze ubranego hiszpańskiego szlachcica. Ma bardzo słabe taniny i miękkość, z kwasowością rosnącą w drugiej połowie. Finisz jest również dość długi, dzięki czemu możesz cieszyć się posmakiem za każdym razem, gdy go wypijesz.