Misterio Malbec Mendoza
Wino Misterio Malbec Mendoza
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Misterio Malbec Mendoza
Kraj: Argentyna
Region: Mendoza, Maipu, Barrancas
Winemaker Luís Cabral de Almeida
Winnica: Finca Flichman
Szczep: Malbec 100%
Kolor: czerwone, wytrawne
Temp. serwowania: 16-18C
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 12,8%
Barwa wina Malbec po upływie trzech miesięcy w beczkach a następnie 3 miesiące w butelce nabiera głębokiej czerwieni z fioletowymi refleksami. Aromaty galaretki z żurawiny i czerwonej wiśni z wzbogaconymi tonami fiołków i czekolady. W ustach typowy malec, gładki, świeży, zrównoważony z łagodnymi owocowymi taninami utrzymującymi się jeszcze przez chwilę po upłewie przeminionego łyku. Wino ciekawe, charakteryzuje się delikatnym posmakiem truskawki i maliny, które wprowadzają miłe wrażenie na podniebieniu.
CER1
Wino doskonałe do degustowania dla przyjemności. Sugestie kulinarne: Duszona wołowina, steki, kaczka pieczona z jabłkami, żeberka w sosie sojowym, indyk pieczony, polędwica wołowa marynowana w ziołach, cielęcina w żurawinie, makarony w sosach grzybowych, sery dojrzewające.
Dobry Malbec z Argentyny
Finca Flichman obecnie po nadzorem Winemaker Luís Cabral de Almeida, nie jest dokładnie butikową winnicą produkującą miliony butelek, ale to nie powstrzymuje ich od żmudnego zadania degustacji każdej kadzi wina, tak jak robi to mniejszy producent. Zdają sobie sprawę z tego, że jakość jest kosztem wysiłku i bardziej zależy im na jakości produkcji niż na łatwym wyjściu. Rezultatem jest stworzenie Finca Flichman jednej z najbardziej zaufanych marek w Argentynie i coraz częściej za granicą. Rozległa posiadłość z czerwonymi budynkami wygląda jak tradycyjna bodega, dzięki czemu jest to idealne miejsce dla gości, aby poczuć smak wina w Mendozie. Sala degustacyjna ozdobiona jest antykami używanymi niegdyś do produkcji wina. Przypomnienie tradycji z przeszłości i obietnica przyszłości, jako że nowe techniki zwiększają, ale nie zastępują dawnej sztuki tworzenia wina z winogron.