Pascual Toso Estate Cabernet Sauvignon
Wino Pascual Toso Estate Cabernet Sauvignon
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Wino Pascual Toso Cabernet Sauvignon
Kraj: Argentyna
Region: Maipú, Mendoza
Producent: Pascual Toso
Szczepy: Cabernet Sauvignon
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 13,5%
Wino utworzone w 100% ze zbieranych ręcznie gron szczepu Cabernet Sauvignon. Z czego część wina leżakuje w beczkach z amerykańskiej dębiny przez 12 miesięcy. Pozostała część dojrzewa w stalowych tankach. W efekcie powstaje wino o bardzo dobrze zbudowanej strukturze i bogatych aromatach owoców leśnych: jeżyn, jagód i czarnej porzeczki, z przyjemnym dymno – waniliowym finiszem i posmakiem grzanki. Polecane do dań z makaronem, czerwonymi i białymi mięsami i daniami z dowolnymi kremowymi sosami.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Wino Argentyńskie Estate Cabernet ma bardzo owocowy nos o aromatach przypominających śliwkę i pigwę oraz delikatny akcent eleganckiego dębu. W ustach wyczuwalny jest delikatny bukiet owoców jeżyny i lukrecji. To bardzo duże wino o bogatym i trwałym finiszu z dymnymi akcentami wanilii i dębu. Wino produkowane jest z winogron uprawianych w winnicy położonej w Las Barrancas, Maipú. Jest to uważane za jeden z najlepszych regionów uprawy winorośli w Mendozie i znany ze swojego klimatu i gleby. Zimna maceracja odbywa się przed fermentacją przez 48 godzin. Proces produkcji wina odbywa się w zbiornikach ze stali nierdzewnej i macerowany przez 15-20 dni. Około 40% tego wina dojrzewa w beczkach z dębu amerykańskiego przez 12 miesięcy w celu rozwinięcia struktury win.
Pascual Toso Estate Cabernet Sauvignon - Opinie klientów
Cabernet Sauvignon z Argentyny
Cabernet Sauvignon z Argentyny Dobieranie potraw: grillowany stek z antrykotu pokrojonego w kowbojki z sosem béarnaise; kotlety jagnięce z redukcją balsamiczną; lub półmisek wędlin z wędzoną piersią z kaczki, suszoną kiełbasą wieprzową, figami, orzechami pekan i pokrojonym jabłkiem.
Wino Cabernet Sauvignon Pascual Toso
Estate Cabernet Sauvignon Pascual Toso z Mendozy prezentuje jasny, karmazynowy kolor w zakrzywionym szkle. Pierwszy nos Estate Cabernet Sauvignon pokazuje nuty jagód, jeżyn i czarnej porzeczki. Owocowym częściom bukietu towarzyszy jeszcze więcej owocowo-balsamicznych niuansów. Pascual Toso Estate Cabernet Sauvignon prezentuje się znakomicie suchy dla konesera. To czerwone wino nigdy nie jest grube lub rzadkie, czego można się spodziewać po winie w górnej pozycji cenowej. Na podniebieniu konsystencja tego zbalansowanego czerwonego wina jest cudownie mięsista i gęsta. W finale, to czerwone wino z regionu uprawy winorośli Mendoza wreszcie inspiruje piękną długością. Znowu są nuty śliwki i jeżyny
2023-09-09
Wino Cabernet Sauvignon do pizza Margarita czyli klasyczny place
Kolor rubinowy z granatową obwódką. Nos jest dość żywy z bukietem fiołków, malin, wiśni i przypraw. Na podniebieniu równie zachwycające i niesamowicie gładkie, z jasną czerwoną wiśnią, maliną, czerwoną porzeczką, jagodą, fiołkiem, z nutami tytoniu, czekolady i przyprawy do pieczenia. Średnie ciało z satynowymi miękkimi taninami i kwasowością. Finisz średnio czerwonych owoców.