

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Bogate, głębokie aromaty chleba świętojańskiego i ziaren kawy tworzą podwalinę dla aksamitnej konsystencji wina, w którym wyczuwalne są nuty czarnych wiśni, słodkich przypraw dębowych oraz fala aromatów rozgniecionych jagód, przypalonej mięty zielonej i olejków pomarańczowych.
Bajecznie aromatyczny z płatkami róż i kawałkami czerwonych wiśni, a wszystko to z dodatkiem czerwonej lukrecji. Na podniebieniu jest gibkie i energetyczne, z nutami cynamonu, goździków i sarsaparilli, które komplikują smakowite wiśnie. Pinot noir do pieczonego kurczaka frytek i sosu barbecue
To jeden złożony zestaw aromatów, z czerwonymi porzeczkami i ciemną czekoladą przechodzącymi w owoce dzikiej róży, drewno balsy i espresso. Smaki truskawek, czarnego pieprzu, tymianku i skórki z cytryny są świeże i żywe. Kwaskowatość przyprawia o zawrót głowy, a taniny są subtelne.
W cuda nie wierzysz, ja też lecz Salentein Primus Pinot Noir przekonał mnie. Żywy, ze świeżym rdzeniem nut wiśni i cassis wspieranych przez anyż, jabłoń i garrigue przez wykończenie. Ładna podstawowa soczystość przez cały czas.
Grona użyte do produkcji tego wina pochodzą z winnic w La Pampa zlokalizowanych 1300 m nad poziomem morza. Winnice założone w 1997 roku. W nosie wyczuwalne aromaty truskawki, wiśni, przypraw. Szerokie i delikatne z naturalną kwasowością, a także utrzymujące się i odświeżające wykończenie. Wszystko to skutkuje wyjątkowym winem, wyjątkową elegancją i równowagą.