GLAETZER AMON-RA Shiraz Barossa
Wino GLAETZER AMON-RA Shiraz Barossa
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
GLAETZER AMON-RA Shiraz
Kraj: Australia
Region: Dolina Barossa
Apelacja: Barossa Valley
Producent: Glaetzer Wines
Rodzaj: Shiraz Red Dry
Pojemność: 0,75 l C4
"Od najnowszej generacji winiarzy z Barosty, Amona-Ra Bena Glaetzera - jego najlepszego wina - to wytwórnia, która zyskała mu największą sławę i nie bez powodu - jest niezwykle warta piwnicy, z ładnym nosem owoców ciemnej wiśni , cola, lukrecja, kakao w proszku i odrobina mięsności w tle, średnie podniebienie jest soczyste i powściągliwe, z muskularnymi, ale jedwabistymi taninami i długim soczystym, pikantnym finiszem; doskonały przykład eleganckiego stylu najnowszej generacji Barossa producenci osiągają najwyższą ocenę w tym okresie. Choć obecnie dostępny, najlepiej wypić w latach 2022-2032. "
Notatki Sommelier Bachus Wina
Stare winogrona Shiraz używane w Amon-Ra są uprawiane na białym piasku w subregionie Ebenezer w Dolinie Barossa i dają mniej niż tonę z akr. Każdego roku produkuje się zaledwie 1000 skrzynek wina. Amon-Ra, który ma egipskie oko Horusa na etykiecie, opracował takie następstwo, jakie pojawiło się w japońskim komiksie manga The Drops of God .
Ben Glaetzer, jeden z kultowych australijskich winiarzy, jest powszechnie uważany za „Barona Barossy” , co wskazuje na to, jak ważny jest on dla struktury i reputacji tego kultowego serca Shiraz. Wino perfekcyjne GLAETZER AMON-RA Zdobywając 96 punktów od Wine Advocate , pijąc do 2035 roku, jest to wino, które jest budowane na dłuższą metę i niezawodnie zyskuje na wartości, gdy kolekcjonerzy chcą łapać starsze roczniki. Jeśli będzie tak dobry jak rok 2004, jak twierdzą krytycy, to z pewnością będzie ulubieńcem rynku wtórnego.
GLAETZER AMON-RA Shiraz Barossa - Opinie klientów
Shiraz Barossa
Zauważalnie dojrzały i skoncentrowany rocznik Amon-Ra, który wydaje się mieć nawet nieco więcej mocy niż zwykle w przypadku tego i tak już dość bogatego wina. Choć bardzo duże i zaskakująco zrównoważone - dzięki świeżej kwasowości - nie udaje mu się osiągnąć imponującego poczucia harmonii i złożoności najlepszych roczników, mimo że jest to wino samo w sobie wspaniałe. Biorąc pod uwagę, że wino ma 16 lat, a niektóre młodsze wina wydają się już dość rozwinięte, ten rocznik nadal ma się dobrze i najprawdopodobniej będzie się poprawiał przez kolejne 10 lat lub nawet dłużej. Zawsze jest możliwe, że z biegiem czasu wino straci swój najbogatszy, super dojrzały owoc i zastąpi go finezją i dodatkową złożonością, ale w tej chwili wino to wydaje się nieco monolityczne. Pamiętaj, że wyjątkowo dobrze wykonany i przyjemny dla takich osób.
Codowne wino Shiraz
Gęsta, prawie całkowicie kryjąca czarno-czerwona barwa z umiarkowanie rozwiniętą odcienią granatu. Mocny, skoncentrowany i bardzo dojrzały aromat soczystych ciemnych owoców z jeżynami, trochę pieprznej przyprawy, odrobina ziemi, jasne odcienie anyżu i lukrecji, nuta atramentowego charakteru, prażona nuta dębu mokka i powiew pomarszczonych ciemnych jagód . Wino jest gęste, ciągnące się i skoncentrowane na podniebieniu, z wyraźnie pełnym ciałem i intensywnymi aromatami pomarszczonych czarnych wiśni i bardzo dojrzałych jeżyn, pewnymi żelaznymi nutami krwi, odrobiną żwirowej mineralności, lekkimi pikantnymi nutami mięsnego umami, nutą dębu mokka i odrobiną korzenia lukrecji. Kwasowość jest zaskakująco wysoka – nawet jak na masywne wino, takie jak Amon-Ra – i choć dojrzałe i stosunkowo miękkie, taniny są wystarczająco obfite, aby nadać dobrą ramę i jędrność znacznej treściwości. Wysoka zawartość alkoholu nadaje podniebieniu zauważalne ciepło. Finisz jest długi, złożony i dość mocny z delikatnym taninowym chwytem i intensywnymi aromatami lukrecji, dojrzałych jeżyn, odrobiną mięsistego umami, lekkimi dębowymi nutami pikantnych przypraw drzewnych, nutą lukrecji i odrobiną żwirowej mineralności. Wino kończy się wytrawną, skoncentrowaną i lekko ciepłą nutą.
Shiraz Barossa Glaetzer Amon-Ra fantastyczna degustacja
Bardzo gęsta, prawie całkowicie kryjąca, czarno-czerwona barwa z trzeciorzędowym bordowym odcieniem. Nos bardzo trzeciorzędowy i lekko oksydacyjny z aromatami sosu sojowego i hoi sin, odrobiną rodzynek, odrobiną słodkich śliwkowych owoców, lekkimi nutami dębu pikantnych przypraw drzewnych, nutą przejrzałych ciemnych owoców leśnych, odrobiną gulaszu mięsnego i upojny zapach alkoholu. Wino jest dojrzałe, jedwabiste i bardzo otwarte na podniebieniu, z pełnym ciałem i intensywnymi, rozwiniętymi aromatami rodzynkowych ciemnych owoców i pomarszczonych czarnych porzeczek, odrobiną suszonej wołowiny, odrobiną hoi sin, lekkimi czekoladowymi nutami prażonego dębu, słodka nuta śliwek i odrobina soku jagodowego. Wino ma średnią do umiarkowanie wysoką kwasowość z obfitymi, ale także bardzo dojrzałymi i łagodnymi taninami. Finisz jest bogaty, słodki i delikatnie chwytliwy z intensywnymi aromatami suszonych ciemnych owoców, odrobiną pikantnej przyprawy drzewnej, odrobiną pieprznej przyprawy, lekkimi tostowymi nutami dębu mokki i nutą suszonej wołowiny.
Dobre wino Shiraz z Barossa
Zaskakująco rozwinięty rocznik Amon-Ra, zwłaszcza w porównaniu z wciąż dość młodym rocznikiem 2006, którego degustowano razem. Zaczęły pojawiać się pierwsze oznaki właściwości oksydacyjnych i struktura uległa znacznej poprawie – choć nie jestem pewien, czy od początku był to rocznik bardziej miękki – więc powiedziałbym, że wino jest na plateau dojrzałości i prawdopodobnie jest tam od jakiegoś czasu. Przyjemne teraz i pewnie jeszcze przez kilka lat, ale nie trzymałbym tego zbyt długo, bo obawiam się, że to wino prędzej czy później zacznie spadać. Przyjemne, ale wydaje się nieco zbyt bogate, miękkie, a nawet nieco zmęczone w porównaniu do najlepszych roczników.
Amon-Ra Shiraz wino Australii
Bogaty, treściwy i umiarkowanie rozwinięty rocznik Amon-Ra, który zaczyna wykazywać pewien wiek dzięki pikantnym trzeciorzędowym nutom i aromatom suszonych owoców. Strukturalnie wino nie uległo znacznemu zmiękczeniu, więc w tym sensie pije się bardziej jak młode wino ze swoją stosunkowo wysoką kwasowością i dużą ilością tanin, które pokrywają usta, a jednocześnie są na tyle dojrzałe, aby nie sprawiać, że wino wydaje się twarde lub agresywnie chwytliwe. Jednakże pod względem smakowym wino straciło agresywną kanciastość młodszych win Amon-Ra, stając się o wiele bardziej zintegrowane i harmonijne – do tego stopnia, że wydawało się, że wino nie jest tak trwałe jak wiele innych okoliczne roczniki. Choć wino nie osiągnęło jeszcze swojego szczytu, podejrzewam, że jego apogeum jest już blisko...
Wino Amon-Ra Shiraz
Nieco rozwinięta, czarniawa, rdzawo-czerwona barwa przepuszczająca trochę światła. Wygląd jest nieco bardziej rozwinięty w porównaniu do okolicznych roczników. Nos jest mocny, raczej dymny i dość pikantny z aromatami dziczyzny, odrobiną przypraw z prażonego drewna, lekkimi słodkimi nutami pomarszczonych ciemnych jagód, odrobiną smoły, subtelną zieloną nutą mięty pieprzowej lub eukaliptusa i odrobiną płynnego dymu. Wino jest dojrzałe, soczyste i pełne, z bogatymi, złożonymi i nieco rozwiniętymi aromatami dymu i zwęglonej dziczyzny, odrobiną pomarszczonych czarnych wiśni, odrobiną pieprznej przyprawy, lekkimi żwirowymi tonami mineralnymi, nutą wyekstrahowanej drzewnej goryczy i dotykiem. słodkiej ciemnej śliwki. Chociaż dość treściwe, raczej wysoka kwasowość i obfite taniny, które powoli chwytają dziąsła, nadają winu dobre poczucie jędrności i równowagi. Wysoka zawartość alkoholu jest lekko widoczna, wnosząc trochę ciepła do podniebienia. Długi finisz jest bogaty i soczysty z dojrzałymi, lekko słodkimi aromatami jeżyn, wyekstrahowaną drzewną goryczką, nutami rodzynek, odrobiną ciemnych owoców śliwek, lekkimi nutami pieprzu, odrobiną zwęglonej dziczyzny i przyprawy z prażonego dębu, nuta pomarszczonej czarnej wiśni i rozwinięta nuta pikantnej ziemistości.
Glaetzer Amon-Ra 1005 Shiraz
Skoncentrowany, mocny i bardzo imponujący rocznik Amon-Ra, który sprawia wrażenie bardziej młodzieńczego niż jego odpowiedniki w podobnym wieku. Co więcej, wino wyjątkowo dobrze zintegrowało swój dębowy charakter, więc akcent jest prawie w całości położony na dojrzałe, ale zaskakująco wytrawne i pikantne owoce starej winorośli. Chociaż wino jest dość oparte na strukturze, nie jest zbyt zwarte, ale raczej już bardzo przystępne - chociaż biorąc pod uwagę jego młodzieńczy charakter, powiedziałbym, że to wino będzie bardzo nagradzane, jeśli pozostawione w piwnicy do dalszego dojrzewania. Podczas naszej pionowej degustacji jedna osoba uznała wino za nieprzyjemnie „gumowe”, ale dla wszystkich pozostałych było to WotN (wraz ze znakomitym rocznikiem 2002). Podsumowując, jest to wyjątkowy rocznik Amon-Ra, który najprawdopodobniej przetrwa wiele innych okolicznych roczników Amon-Ra
Shiraz Barossa Amon Ra Glaetzer
Bardzo gęsty, skoncentrowany i całkowicie kryjący czerwono-czarny kolor z lekko rozwiniętym bordowym odcieniem. Na początku nos wydaje się nieco powściągliwy jak na Amon-Ra, ale otwiera się, ukazując nieco lekkie, ale cudownie warstwowe aromaty dojrzałych jeżyn i czarnych wiśni, trochę miętowych tonów, trochę pomarszczonych czerwonych owoców, lekko rozwinięte mięsiste tony, nutą bulionu i odrobiną pikantnej przyprawy drzewnej. Na podniebieniu wino jest wyjątkowo skoncentrowane, wyekstrahowane i ciągnące się - nawet jak na Amon-Ra! - z bardzo pełnym body i intensywnymi aromatami pieprznej przyprawy i korzenia lukrecji, dojrzałych jeżyn, nieco wyekstrahowanej drzewnej goryczki, lekkich tonów dziczyzny, odrobiny dymu, nutą dojrzałych, ale nie słodkich śliwkowych owoców i podnoszącym akcentem eukaliptusa. Chociaż kwasowość wydaje się wysoka, w większości jest przytłoczona znaczną treściwością, więc duża część struktury opiera się na obfitych, ale bardzo dojrzałych i pudrowych taninach, które wnoszą dużo dojrzałości, ale ograniczony chwyt dla podniebienia. Mocny finisz jest długi, gumowaty i lekko ciepły z intensywnymi aromatami pieprznych przypraw, dojrzałych czarnych wiśni, odrobiną wyekstrahowanej drzewnej goryczy, odrobiną dziczyzny, lekkimi nutami smoły, nutą wiśni i odrobiną korzenia lukrecji.
Glaetzer Amon-Ra 2016
Kolor gęsty, dość skoncentrowany i prawie całkowicie kryjący, czarno-czerwony. Dojrzały, słodki i dość mocny nos z odważnymi aromatami jeżyn i dojrzałych jagód, odrobiną anyżu, lekkimi ewoluującymi nutami pomarszczonych ciemnych śliwek, nutą smoły sosnowej i odrobiną korzenia lukrecji. Wydaje się, że dąb wyjątkowo dobrze zintegrował się z owocem. Wino jest jedwabiście gładkie, ale zaskakująco mocne i skoncentrowane na podniebieniu z ciągnącym się pełnym ciałem i intensywnymi aromatami bardzo dojrzałych jeżyn, pieprznej przyprawy, odrobiny smoły sosnowej, odrobiny pikantnej przyprawy drzewnej, lekkich słodkich nut pomarszczonych czarnych wiśni i nuta sadzy. Pomimo zauważalnej dojrzałości wino jest zaskakująco wytrawne i pikantne jak na ten styl. Umiarkowanie wysoka kwasowość i dojrzałe średnio-plus taniny utrzymują równowagę wina, ale przy tak dużej treściwości wolałbym nieco więcej struktury. Długi finisz jest gęsty, mocny i pikantny ze skoncentrowanymi, pikantnymi aromatami dojrzałych jeżyn, odrobiną pieprznej przyprawy, odrobiną pomarszczonej czarnej wiśni, lekkimi nutami sadzy zwęglonego drewna, nutą fusów kawy i odrobiną soczystej jagody. Wysoka zawartość alkoholu sprawia, że wino kończy się dość ciepłą nutą.
Wino Shiraz AmonRa pycha
Duży, mocny i solidny Shiraz ze starego winorośli, który ma mocny cios, ale wydaje się dość niezgrabny i niezintegrowany w porównaniu z winem ze starszych roczników. Tym, co mnie tutaj zaskoczyło, było to, że chociaż wino sprawiało wrażenie bardzo dojrzałego i skoncentrowanego, nie wydawało się szczególnie słodkie, owocowe czy wypełniające usta, ale zamiast tego było zaskakująco wytrawne, jędrne i pikantne. Jednak składniki nie wydają się do siebie pasować, zamiast tego wszystkie walczą o uwagę, a wino nie wydaje się tak harmonijne - mimo że intensywność smaku, treściwość i struktura są razem całkiem dobrze zrównoważone. I, oczywiście, wysoki poziom alkoholu naprawdę jest dość widoczny. Chociaż jest to wino imponujące, wydaje się o wiele za młode, by samo w sobie było dobre, i chociaż spodziewam się, że z wiekiem nabierze finezji i poczucia harmonii, podejrzewam, że zawsze będzie to raczej duży, krzepki i niezgrabny rocznik wina. Amon Ra Shiraz
Amon-Ra Shiraz Glaetzer Barossa
Wino wydaje się gęste, dość skoncentrowane i prawie całkowicie nieprzejrzyste, czarno-czerwone z delikatnie niebieskawym odcieniem. Nos wydaje się dojrzały i równie gęsty, ale nie tak słodki, jak się spodziewałem. Aromaty dojrzałych ciemnych śliwek i jeżyn, trochę świeżej borówki, odrobina eukaliptusa, lekkie nuty lukrecji, dębowa nuta ciemnej czekolady i odrobina asfaltu. Wino jest ekstraktywne, gęste i ciągnące się na podniebieniu, z pełnym ciałem i raczej mocnymi aromatami pieprznych przypraw i pikantnego drewna, odrobiną dojrzałych jeżyn, odrobiną żwirowej mineralności, lekkimi słodko-gorzkimi nutami ciemnej czekolady, nutą eukaliptusa i dotyk świeżej borówki. Choć bardzo skoncentrowane, wino nie sprawia wrażenia masywnego czy monolitycznego, a ogólne wrażenie jest stosunkowo zrównoważone, dzięki zaskakująco wysokiej kwasowości i mocnym, ale przyjaznym średnim taninom. Wysoka zawartość alkoholu nadaje podniebieniu odrobinę ciepła. Bardzo długi finisz jest ciepły, wytrawny i mocny, z dość delikatnym chwytem taninowym i skoncentrowanymi, ekstrahowanymi aromatami pikantnego drewna i pieprznych przypraw, odrobiną świeżych jeżyn, odrobiną żwirowej mineralności, lekkimi śliwkowymi nutami skoncentrowanych owoców starej winorośli, tostową nutą. nuta zwęglonego drewna i odrobina korzenia lukrecji.
Glaetzer Amon-Ra
Podczas tej degustacji stało się oczywiste, że Amon-Ra tak naprawdę potrzebuje starzenia. Najmłodsza butelka wydawała się po prostu niezdarna, szorstka i agresywna, wykazując zaskakująco mało finezji, integracji i rozdzielczości. Kiedy butelki się zestarzały, wino stało się znacznie bardziej zrównoważone i przyjemne – nawet jeśli nie jestem fanem wielkich hitów! Jednak niektóre roczniki sprawiały wrażenie, jakby osiągnęły już swój szczyt i spadały w dół, więc myślę, że trudno jest przewidzieć, ile wina będzie potrzebowało starzenia, zanim naprawdę zacznie dobrze się prezentować. Wyewoluowany, raczej trzeciorzędowy kolor granatu z ceglasto-pomarańczowym odcieniem. Nos bardzo rozwinięty, pikantny i nieco wysuszony z aromatami rodzynek, odrobiną ciemnych owoców śliwek, odrobiną mięsistego charakteru, lekkimi dymnymi nutami smoły, alkoholową nutą alkoholu, odrobiną pieprznej przyprawy i utleniającą nutą soi sos. Wino jest dojrzałe, pełne i dość rozwinięte na podniebieniu z raczej trzeciorzędowymi aromatami rodzynek i pomarszczonych jeżyn, dziczyzny, odrobiny pieprznej przyprawy, odrobiną dymu, lekkimi słodko-gorzkimi nutami ciemnej czekolady, nutą pikantnej przyprawy drzewnej i nuta wyekstrahowanej goryczy. Ogólne wrażenie jest zrównoważone, ale nieco miękkie, dzięki średniej do umiarkowanie wysokiej kwasowości i dojrzałym średnim taninom, które powoli i delikatnie gromadzą się na dziąsłach. Wysoka zawartość alkoholu nadaje podniebieniu odrobinę ciepła. Finisz jest wytrawny, mięsisty i delikatnie chwytliwy z aromatami dojrzałych śliwek, dziczyzny, wyeksponowanej drzewnej goryczy, odrobiną dymu i smoły, lekkimi tonami rodzynkowymi, słodko-gorzką nutą ciemnej czekolady i odrobiną dojrzałej jeżyny. Wysoka zawartość alkoholu sprawia, że wino kończy się umiarkowanie ciepłą nutą.
Amon Ra Glaetzer Shiraz 2018
Amon-Ra Shiraz to kultowe wino, które uosabia pasję Bena Glaetzera do tworzenia win pełnych smaku, wielowarstwowych i intensywnych, a jednocześnie eleganckich, stylowych i doskonale zrównoważonych. W nosie esencja czarnej wiśni, ciemnych śliwek i przypraw. Na podniebieniu szukaj bogactwa w ustach, zachowując powściągliwość i godną podziwu równowagę. Wielowarstwowe smaki ciemnej czekolady i suszonych przypraw z jasnymi owocami i wspaniałą długością podniebienia. Jest to wino, które będzie się pięknie rozwijać przy długotrwałym przechowywaniu w piwnicy przez dziesięciolecia. W mitologii egipskiej Amon-Ra uważany jest za króla wszystkich bogów. Uważano, że świątynia Amona-Ra jest pierwszą świątynią, w której założono monokulturową winnicę, w której produkowano wino dla mieszkańców świątyni. Oko z przodu etykiety to wszechwidzące oko Horusa lub wedjat („całe”) – potężny egipski symbol ochrony. Jest przedstawiany jako figura składająca się z sześciu części, co odpowiada temu, co Egipcjanie uważali za sześć zmysłów; dotyk, smak, słuch, wzrok, węch i myśl.
Shiraz Glaetzer Amon Ra Barossa
Amon Ra Shiraz ma bardzo głęboki fioletowo-czarny kolor i kwiatowe nuty fiołków i zwiędłych płatków róż nad morwą, jagodami, anyżem gwiazdkowatym, mokką, kozieradką, nasionami kminku, goździkami i korą drzewa oraz odrobiną prażonego dębu. Pełne i bogate, ale nie przesadnie, ma odświeżająco rześką kwasowość i mocne, ziarniste taniny nadające teksturę długiemu, pikantnemu finiszu. Szukaj www.bachus.waw.pl
Glaetzer Amon-Ra Shiraz
Bogate i rozpływające się w ustach, a jednocześnie z równowagą, finezją i elegancją, które uosabiają Amon-Ra. Ziemista przyprawa uzupełnia ponure aromaty ciemnych owoców.
wino GLAETZER AMON-RA
Kultowe wino Bena Glaetzera powstałe z owoców najstarszej, czasami liczącej i 130 lat, winorośli uprawianej w słynnym, położonym na północnych krańcach Doliny Barossa podokręgu Ebenezer. Zachwyca intensywnością i wielowarstwowością, ale także elegancją i znakomitą strukturą, a rocznik 2017 także szlachetną czystością i nieprawdopodobną długością. Nos eksploduje obfitością owocowych aromatów przywodzących na myśl śliwki i czarne wiśnie przemieszane z nutami likieru z czarnej porzeczki, przypraw i anyżku. Na podniebieniu świetna integracja nut owocowych i przyprawowych z młodymi, ale krągłymi taninami. Całość stylowa i pięknie zbalansowana. Potencjał dojrzewania tego wina szacowany jest na 25 lat. Podawać do pieczonej wołowiny, jagnięciny, dziczyzny lub solo jako wino medytacyjne.
Wino Glaetzer Amon Ra Wines
Kultowe wino Bena Glaetzera powstałe z owoców najstarszej, czasami liczącej i 130 lat, winorośli uprawianej w słynnym, położonym na północnych krańcach Doliny Barossa podokręgu Ebenezer. Zachwyca intensywnością i wielowarstwowością, ale także elegancją i znakomitą strukturą, a rocznik 2017 także szlachetną czystością i nieprawdopodobną długością. Nos eksploduje obfitością owocowych aromatów przywodzących na myśl śliwki i czarne wiśnie przemieszane z nutami likieru z czarnej porzeczki, przypraw i anyżku. Na podniebieniu świetna integracja nut owocowych i przyprawowych z młodymi, ale krągłymi taninami. Całość stylowa i pięknie zbalansowana. Potencjał dojrzewania tego wina szacowany jest na 25 lat. Podawać do pieczonej wołowiny, jagnięciny, dziczyzny lub solo jako wino medytacyjne.
GLAETZER AMON-RA
Dzikie kwiaty tymianku i ciepłe przyprawy z dominacją cynamon, gałka muszkatołowa i słodka papryka. Orzechowość i sucha ziemistość liści z subtelnymi powiewami trufli i borowików. Soczyste i apetyczne garbniki. Kremowy dąb z odrobiną cedru i węgla.
Amon Ra Glaetzer
Aromaty jeżyny, ciemnej śliwki, pieczonego mięsa, suszonego zioła, toffi i przyprawy do pieczenia. Jest w pełni wypełniony garbnikami do żucia. Skoncentrowany i ustrukturyzowany. Doskonała równowaga. Przepyszne wino.
Wino Glaetzer Amon Ra Australia
Glaetzer Amon Ra to bogate wino o koncentracji, złożoności i strukturze, o doskonałej równowadze subtelnie dostrojonej kwasowości i gęstych, aksamitnych tanin. Podniebienie obfituje w porzeczkę, lukrecję i przyprawy, z nutami eukaliptusa i ziemi. Wykończenie jest słodkie, eleganckie i wydłużone."
Glaetzer Amon-Ra Shiraz Australia·Barossa Valley
„Z pewnością jeden z najlepszych roczników młodego Amon Ra, jakie kiedykolwiek próbowałem, Amon Ra Shiraz 2018 to niesamowity wysiłek. Od starych winorośli w części Ebenezer w północnej Barossie, zaczyna się wir mokki, jeżyny i suszone przyprawy, potem faktycznie stają się bardziej czerwone - owocuje, gdy znajduje się w kieliszku. Pełne - treściwe, bogate i skoncentrowane, bez dżemowej i przesady, wino kończy się długie i pikantne, otoczone zakurzonymi taninami i pysznymi czarnymi oliwkami. 2018 do 2004 (który nadal dobrze pije). Spodziewaj się, że 2018 będzie dobrze pić młodo, ale łatwo zestarzeje się do 2035, być może dłużej. 98 punktów.
2024-08-25
Shiraz mocny bogaty smak
Nos jest wypchnięty białym pieprzem, dymem, pieczonym zwierzęciem i smołą. Usta są dla mnie zbyt mocne, naprawdę tam, bardzo owocowe, z dojrzałą jeżyną, ciemną śliwką, niebieskimi nutami, czekoladą, ziołami i zielonymi nutami. Finisz jest długi i taninowy, z wysuszającą taniną, przyjemnym kwasem, ale niewystarczającym, aby rozciągnąć to bardzo dojrzałe.