Langmeil Blacksmith Cabernet Sauvignon
Wino Langmeil Blacksmith Cabernet Sauvignon
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Langmeil Blacksmith Cabernet Sauvignon
Kraj: Australia
Region: Dolina Barossa
Producent: Langmeil
Szczep: Cabernet Sauvignon
Kolor: czerwone
Rodzaj: wytrawne
Temp. serwowania: 17-18C
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 14,7%
The Blacksmith Cabernet jest hołdem dla założyciela Langmeil, Christiana Aurichta, który był kowalem w handlu i zasadził swoje pierwsze winorośle w połowie XIX wieku.
Winiarz Paul Lindner jest bardzo zadowolony z jakościwina, niewielka ilość zbiorów przyniosła zdrowe winogrona i skoncentrowane wina, które należą do najlepszych w ostatnich latach.
Jak przystało na Cabernet, Blacksmith obfituje w soczyste czarne porzeczki, z domieszką czarnej oliwki, mentolu i przyjemnego, kruchego francuskiego dębu , która nadaje aromatycznej szlachetności wina. Obszerny, bogaty i z wielką koncentracją na podniebieniu, długotrwały finał i pomimo swojej pełni w dobrej równowadze. Świetnie! tffg bk3
Z bogatą tradycją sięgającą 1842 roku i wyjątkowym wpływem Europy (Górnego Śląska), Dolina Barossa stała się najbardziej znanym regionem winiarskim Australii. Zdobycie pięciu gwiazdek przez sześć kolejnych lat w filmie Jamesa Hallidaya Wine Companion ostatecznie uczyniło Langmeil wiodącym producentem w dolinie. Celem tej winnicy jest produkcja najlepszych win z winogron, które są w 100% z Barossa i doskonale się rozwijają w tej dziedzinie.
Chociaż niektóre z ich winnic są znacznie starsze, Langmeil został założony w 1996 r. Przez trzech przyjaciół Chrisa Bittera, Carla Lindnera i Richarda Lindnera. Oryginalna winnica, która znajduje się tutaj od 1930 r., Została zamknięta w 1988 r. I leżała odłogiem do 1996 r. Staranna odbudowa trwała kilka lat.
Szef winiarstwa szefa kuchni, Paul Lindner, jest nadal odpowiedzialny za winifikację, ze szczególnym naciskiem na wytwarzanie win z poszczególnych winnic, przy minimalnej interwencji i starannej filtracji, aby zagwarantować wyjątkowo dobrze wyważone wina o subtelnej złożoności. Langmeil pokazuje, że w dolinie Barossa można produkować nie tylko łatwo dostępne wina, ale także złożone warianty o doskonałej trwałości.
Nagrody i wyróżnienia:
92/100 prk. - The Wine Front
93/100 ptk. - Wine Enthusiast
89/100 ptk. - James Halliday
91/100 ptk. - Wine Spectator
88/100 ptk. - Wine & Spirits Magazine
91/100 ptk. - Vinous Antonio Galloni
Bronze Medal - The TEXSOM International Wine Awards
Bronze Medal - Decanter World Wine Awards
Blue-Gold Medal - Sydney International Wine Competition
Silver Medal - International Wine Challenge
Bronze Medal - International Wine & Spirit Competition
Langmeil Blacksmith Cabernet Sauvignon - Opinie klientów
Langmeil Blacksmith Cabernet Sauvignon
Ciemny granat dojrzałego Cabernet Sauvignon wyraża aromaty świeżo zebranych jagód, dojrzałych czarnych wiśni, z subtelnymi nutami palonej kawy, kakao i suszonych przypraw. Na podniebieniu soczyste, miękkie taniny są mocne, a jednocześnie nowoczesne w stylu. Warstwowe smaki soczystych jeżyn i czerwonych owoców, podczas gdy niuanse czarnego pieprzu, goździków i ziaren wanilii dopełniają długiego, gładkiego finiszu.Jest pełny i bogaty, zrównoważony świeżą kwasowością i mocnymi, dopracowanymi taninami. Celem tego Cabernet jest proste – zrobić wino, które wyraża wszystko, co ma do zaoferowania dobry Cabernet Sauvignon, z jego pasterskim pięknem, doskonałymi glebami, morskim klimatem i nieograniczonymi możliwościami.
2022-09-25
Cabernet Sauvignon Langmeil Blacksmith
Średnio głęboki karmazyn. W nosie wyczuwalne jagody, czarna porzeczka i czarna oliwka, z uroczym cedrem oraz nutami lukrecji i słodkich przypraw, które dodają złożoności. Podniebienie atakowane przez jasne i bogate owoce jagodowe pokrywają podniebienie i mieszają się z jeżynową przyprawą, nutą czarnej oliwki i lukrecji. Pełne z aksamitnymi, delikatnymi taninami dodającymi struktury, która przepływa przez długi, owocowy i pikantny finisz.