Langmeil Viognier Barossa Valley
Wino Langmeil Viognier Barossa Valley
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Langmeil Viognier Barossa Valley
Kraj: Australia
Region: Dolina Barossa
Producent: Langmeil
Szczep: Viognier
Rodzaj: białe wytrawne
Temp. serwowania: 10-12C
Pojemność: 0,75l tffg bk3
Alkohol: 14
Wino o błyszczącym jasnym odcieniu ze złotymi refleksami. Bukiet ujawnia aromaty świeżych gruszek i moreli z nutami cytrusowych kwiatów. Owoce i gruszki płyną po podniebieniu z nutami jabłek, w połączeniu ze zrównoważoną kwasowością i lekko pikantnym wykończeniem. Sugestie kulinarne; Pyszny w połączeniu z owocami morza, kremowym makaronem z krewetkami lub kurczakiem, tuńczykiem i pikantnym indyjskim curry.
Z bogatą tradycją sięgającą 1842 roku i wyjątkowym wpływem Europy (Górnego Śląska), Dolina Barossa stała się najbardziej znanym regionem winiarskim Australii. Zdobycie pięciu gwiazdek przez sześć kolejnych lat w filmie Jamesa Hallidaya Wine Companion ostatecznie uczyniło Langmeil wiodącym producentem w dolinie. Celem tej winnicy jest produkcja najlepszych win z winogron, które są w 100% z Barossa i doskonale się rozwijają w tej dziedzinie.
Chociaż niektóre z ich winnic są znacznie starsze, Langmeil został założony w 1996 r. Przez trzech przyjaciół Chrisa Bittera, Carla Lindnera i Richarda Lindnera. Oryginalna winnica, która znajduje się tutaj od 1930 r., Została zamknięta w 1988 r. I leżała odłogiem do 1996 r. Staranna odbudowa trwała kilka lat.
Szef winiarstwa szefa kuchni, Paul Lindner, jest nadal odpowiedzialny za winifikację, ze szczególnym naciskiem na wytwarzanie win z poszczególnych winnic, przy minimalnej interwencji i starannej filtracji, aby zagwarantować wyjątkowo dobrze wyważone wina o subtelnej złożoności. Langmeil pokazuje, że w dolinie Barossa można produkować nie tylko łatwo dostępne wina, ale także złożone warianty o doskonałej trwałości.
2022-08-27
Viognier Langmeil Barossa Valley
Słomkowy kolor z zielonymi i złotymi odcieniami. W nosie wyczuwalne są świeże owoce pestkowe i kwiat brzoskwini ze szczyptą marakui oraz nuty miodu i świeżej śmietany. Na podniebieniu jest owocowe, dobrze zbalansowane, z mocną kwasowością, przyjemnym smakiem brzoskwini i zielonego jabłka w zakończeniu.