Leonard Road Cabernet Sauvignon Merlot
Wino Leonard Road Cabernet Sauvignon Merlot
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Leonard Road Cabernet Sauvignon Merlot
Kraj: Australia
Region: New South Wales
Producent: Calabria Family Wines
Szczep: Cabernet Sauvignon, Merlot
Rodzaj: czerwone, wytrawne
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 14%
Nota degustacyjna:
Leonard Road Cabernet Merlot doskonale łączy w sobie najlepsze cechy obu win czerwonych; bardziej intensywne taniny Cabernet doskonale uzupełniają miękkie nuty Merlot. Bazowe nuty świeżych czerwonych jagód delikatnie równoważą pyszny śliwkowy nos. Pięknie głęboki szkarłat i fiolet wypełniają kieliszek z każdym nalaniem tego oszałamiającego trunku z Nowej Południowej Walii.
Producent:
Calabria Family Wines to rodzinna winiarnia dumna ze swoich włoskich korzeni, położona w malowniczym regionie winiarskim Riverina. Od pokoleń rodzina Calabria wie, co to znaczy produkować wysokiej jakości wina i żyć swoją pasją do wina. Winorośl uprawiana jest na żyznych ziemiach Riverina, gdzie słoneczny klimat i chłodne noce tworzą idealne środowisko. Rezultatem są wina, które charakteryzują się niepowtarzalnym charakterem i niepowtarzalnym smakiem. Calabria Family Wines przywiązuje dużą wagę do zrównoważonych i przyjaznych dla środowiska metod uprawy. Winogrona są zbierane ręcznie i delikatnie przetwarzane w celu zachowania naturalnych aromatów i smaków. Gama win rozciąga się od mocnych win czerwonych po owocowe wina białe i musujące wina musujące. Każde wino jest prezentowane jako indywidualne arcydzieło, które odzwierciedla miłość i pasję rodziny Calabria do wina. Calabria Family Wines to nie tylko winnica, to rodzina oddana swojemu pochodzeniu, tradycji i wartościom. Każdy kieliszek ich wina zawiera kawałek rodziny i wyjątkową historię.
2023-05-22
Wino z Australii Cabernet Sauvignon & Merlot
Rześkie i lekkie, zachęcające do picia czerwone południowoafrykańskie wino wytrawne o wyraźnych aromatach czerwonych owoców jagodowych z łagodnym dotknięciem mięty. Na podniebieniu przyjemnie owocowe, świeże i delikatnie taniczne, o subtelnej nucie przypraw wyczuwalnej w finiszu. Podawać do makaronu z sosem bolońskim, hamburgerów z gęstym, pikantnym sosem ze świeżych warzyw, dojrzewających serów.