YALUMBA WILD FERMENT SAUVIGNON BLANC
Wino YALUMBA WILD FERMENT SAUVIGNON BLANC
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Yalumba Wild Ferment Sauvignon Blanc
Kraj: Australia
Region: Australia Południowa/ Limestone Coast
Producent: Yalumba
Szczep: Sauvignon Blanc
Rodzaj: białe, wytrawne
Pojemność: 0,75l
Wino z certyfikatem: VEGAN
Żywe, kuszące Sauvignon Blanc z rejonu Limestone Coast. Wyprodukowane przy zastosowaniu wyłącznie dzikiej fermentacji co oddaje w pełni kwintesencję winnicy i odmiany winogron. Eksplozja aromatów typu marakuja, świeże zioła, lychee, świeżo skoszona trawa. W ustach świeże i pełne. Idealna pozycja do dań kuchni azjatyckiej.Notatki Sommelier Bachus Wina
Notatki Sommelier Bachus Wina
Kolor jasnosłomkowy ze świeżymi zielonymi odcieniami. Super świeże aromaty liczi, agrestu i liści pokrzywy. Podniebienie jest intensywne z warstwami aromatów, w tym trawy cytrynowej, marakui i odrobiną świeżego rozmarynu. Kremowe środkowe podniebienie dopełnia długo utrzymujący się finisz z pikantną kwasowością skórki cytryny.
Yalumba jest najstarszą rodzinną winnicą w Australii. Z dumą prezentuje to, co najlepsze z Barossy, odkąd nasz założyciel Samuel Smith po raz pierwszy zapuścił korzenie w tej wspaniałej dolinie w 1849 roku. Jesteśmy romantykami w sercu i pragniemy magicznego wina, które ta ziemia dostarcza, gdy traktujesz ją z szacunkiem, podziw i hojność, na którą zasługuje.
2022-08-20
YALUMBA WILD FERMENT SAUVIGNON BLANC
Żywy i kuszący dziki ferment Sauvignon Blanc, wyprodukowany przy minimalnej ingerencji i pokazujący wszystkie cechy tej odmiany.Żywy, kuszący Sauvignon Blanc prezentujący charakterystyczne aromaty i podniebienie tej odmiany - trawa cytrynowa, marakuja i odrobina świeżego rozmarynu. Podniebienie jest świeże i pełne, z kremowym środkowym podniebieniem, dopełnione długim, długotrwałym finiszem z pikantną kwasowością skórki cytryny; wino, które najlepiej spożywać w młodości.