Big Fat Llama Cabernet Sauvignon
Wino Big Fat Llama Cabernet Sauvignon
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Big Fat Llama Cabernet Sauvignon
Kraj: Chile
Apelacja: Cachapoal Valley – Entre Cordilleras
Producent: Viña La Rosa - Dolina Centralna
Typ: Red Dry - Cabernet Sauvignon
Poj. 0,75 l
Certyfikaty: Wino Wegańskie
Nota degustacyjna:
Big Fat Llama Cabernet Sauvignon to subtelne, czerwone wytrawne wino z Chile o bogatym bukiecie złożonym z aromatów czarnej porzeczki, czereśni i mięty. Usta krągłe i owocowe, skoncentrowane, miękkie. Podawać do jagnięciny, gulaszy, serów.
Producent: Viña La Rosa
Vina la Rosa została założona w Chile pod koniec XVIII wieku przez rodzinę Ossów, którzy opuścili Hiszpanię w poszukiwaniu nowych horyzontów. Don Gregorio Ossa podróżował po całym kraju w poszukiwaniu najbogatszej ziemi i kupił Hacienda La Rosa, położoną nad brzegiem rzeki Cachapoal. W 1824 r. powstała Vina y Bodega La Rosa z winorośli przywiezionej z Francji. W 1930 r. Don Recaredo Ossa Undurraga przejął administrację hacjendy i jest nim do dziś.
Chile produkuje jedne z najlepszych win na świecie. Przez ostatnie kilka lat oceniono kraj i w tym czasie wartość i jakość chilijskich win wzrosła niemal pod każdym względem. Chociaż wszyscy wiedzą o jego charakterystycznym carmenere, istnieje również mnóstwo nowych i ekscytujących przykładów syrah i grenache. Ale jeśli naprawdę chodzi o wyciśnięcie wyjątkowej wartości z dobra, nic nie przebije Chilijskiego Cabernet Sauvignon.
Chile jest znane jako raj dla winiarzy, z szeroką gamą różnych podsekcji klimatycznych, rodzajów gleby i wysokości. Nowoczesne centrum Cabernet Sauvignon światowej klasy znajduje się w Puente Alto, na południe od stolicy kraju, Santiago. To tutaj tacy ludzie jak Viña Don Melchor i Almaviva dokonują swojej magii, tworząc jednych z najlepszych i najdroższych winiarzy w kraju.
Big Fat Llama Cabernet Sauvignon - Opinie klientów
wino Big Fat Llama Cabernet Sauvignon
Czerwone wytrawne wino z Chile roztaczające aromaty czarnej porzeczki, czereśni, truskawki oraz mięty. W ustach delikatne i krągłe, o przyjemnym owocu, dobrej kwasowości i długim, czystym posmaku. Podawać do duszonej wołowiny, pieczonej kaczki, ratatouille, wieprzowiny, serów.
2023-09-09
Chilijski Cabernet Sauvignon wino do pepperoni
Głęboki rubinowy kolor w kieliszku. Nos jeżyny, czarnej wiśni i śliwki. Na podniebieniu aromaty dojrzałych jeżyn, marionberry, czarnej porzeczki, czarnej wiśni, skóry i nuta czekolady. Pełne ciało z miękkimi, luksusowymi taninami i ładnie zrównoważoną kwasowością. Średni finisz miękkich czarnych owoców.