Casa Silva Reserva Pinot Noir
Wino Casa Silva Reserva Pinot Noir
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Casa Silva Reserva Pinot Noir
Kraj: Chile
Region: Colchagua Valley
Producent: Casa Silva
Typ: Dry Red Pinot Noir
Pojemność: 0,75 l
Alkohol: 14 % ONL
Casa Silva producent tworzy wina o unikalnym i niepowtarzalnym smaku. Wina Casa Silva podlegają dokładnej selekcji gron, przy czym utrzymują wysokie standardy jakości. Producent Wina Casa Silva ustala standardy dla regionu Colchagua. Motto Casa Silva jest wprowadzanie na rynek win wysokiej jakości za niewygórowaną cenę. Nowoczesny Pinot Noir z Chile. Obfity nos, w którym odnajdziemy truskawki, wiśnie, nuty kawy i skóry. W smaku dobra konstrukcja, wino obfite, ale eleganckie. Ułożona kwasowość i przyjemny finisz. Sugestie kulinarne: łosoś, kaczka, makarony.
Casa Silva Reserva Pinot Noir - Opinie klientów
Pinot Noir Casa Silva
Podniebienie ujawnia męską stronę z właściwościami suszonych liści, ciemnymi jagodami, gorzką czekoladą, żelazem i zieloną przyprawą pieprzową, które są utrzymywane razem przez drobne garbniki mniej przyczepne.
Chilijski Pinot Noir
Rubinowo-czerwony kolor o pięknej intensywności. Nos odsłania lekkie drzewne i owocowe aromaty. Atak jest elastyczny i owocowy. Następnie wino ujawnia swoje drobne i przyjemne garbniki, które nadają mu niezwykłą równowagę i przyjemną objętość.
Chilijski Pinot Noir dorównuje smakiem winom z Burgogne
Ten soczysty, miękki Pinot Noir jest w niemal francuskim stylu z eleganckimi czerwonymi owocami jagodowymi i świeżym, wyrafinowanym wykończeniem. W nosie wino ma pachnący styl z malinami, wiśniami, truskawkami i odrobiną pikanterii. Na podniebieniu jędrne i miękkie z jasnymi letnimi owocami jagodowymi i dużą świeżością na finiszu. Do dań z łososia, jagnięciny, kaczki i makaronu.
2024-09-24
Wino Pinot noir z swoją delikatnością aż prosi się o potrawę do
Pinot Noir – półlekki, półchudy i intensywny . Wina Pinot Noir kojarzą się zwykle z zestawieniem wyszukanych dań kuchni francuskiej, jednak lekki, owocowy i mniej złożony profil, jaki wyraża w naszych terroirach, pozwala mu być doskonałym towarzyszem mniej wyrafinowanych, ale bardzo smacznych przepisów na bazie błękitnej ryby, skorupiaki, mięczaki i białe mięsa wędzone lub pieczone bezpośrednio na grillu. Jeśli podczas naszych podróży po Chile znajdziemy grillowaną ośmiornicę na wybrzeżach Norte Grande, Sierra Ahumada w zatoczkach środkowego wybrzeża, grillowanego kurczaka gdzieś na wsi lub łososia Cancato na wyspie z Chiloé, jest to dobry czas, aby sięgnąć po Pinot Noir z naszego terroiru.