

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Butelkowane w winnicy i pełne energii wino współgra z nutą żurawiny i pestek granatu, a wszystko to podparte jest nutą mineralną i nutą pomarańczy, a całość tworzy słone, napięte wykończenie.
Pinot Noir – półlekki, półchudy i intensywny . Wina Pinot Noir kojarzą się zwykle z zestawieniem wyszukanych dań kuchni francuskiej, jednak lekki, owocowy i mniej złożony profil, jaki wyraża w naszych terroirach, pozwala mu być doskonałym towarzyszem mniej wyrafinowanych, ale bardzo smacznych przepisów na bazie błękitnej ryby, skorupiaki, mięczaki i białe mięsa wędzone lub pieczone bezpośrednio na grillu. Jeśli podczas naszych podróży po Chile znajdziemy grillowaną ośmiornicę na wybrzeżach Norte Grande, Sierra Ahumada w zatoczkach środkowego wybrzeża, grillowanego kurczaka gdzieś na wsi lub łososia Cancato na wyspie z Chiloé, jest to dobry czas, aby sięgnąć po Pinot Noir z naszego terroiru.
Podniebienie ujawnia męską stronę z właściwościami suszonych liści, ciemnymi jagodami, gorzką czekoladą, żelazem i zieloną przyprawą pieprzową, które są utrzymywane razem przez drobne garbniki mniej przyczepne.
Rubinowo-czerwony kolor o pięknej intensywności. Nos odsłania lekkie drzewne i owocowe aromaty. Atak jest elastyczny i owocowy. Następnie wino ujawnia swoje drobne i przyjemne garbniki, które nadają mu niezwykłą równowagę i przyjemną objętość.
Ten soczysty, miękki Pinot Noir jest w niemal francuskim stylu z eleganckimi czerwonymi owocami jagodowymi i świeżym, wyrafinowanym wykończeniem. W nosie wino ma pachnący styl z malinami, wiśniami, truskawkami i odrobiną pikanterii. Na podniebieniu jędrne i miękkie z jasnymi letnimi owocami jagodowymi i dużą świeżością na finiszu. Do dań z łososia, jagnięciny, kaczki i makaronu.