La Capitana Cabernet Sauvignon Merlot
Wino La Capitana Cabernet Sauvignon Merlot
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
La Capitana Cabernet Sauvignon Merlot
Kraj: Chile
Region: Dolina Centralna
Apelacja: Cachapoal Valley – Entre Cordilleras
Producent: Viña La Rosa
Szczep: Cabernet Sauvignon, Merlot
Rodzaj: czerwone, wytrawne
Dojrzewanie: 9 miesięcy beczka, dąb francuski
Temp. podawania: 16-18 °C
Pojemność: 0,75 l C4
Certyfikaty: Wino Wegańskie
Zrównoważony rozwój
Nota degustacyjna:
Harmonijne, doskonale zrównoważone wino o złożonym bukiecie pełnym aromatów czarnych czereśni i leśnych jagód przemieszanych z nutami likieru z czarnej porzeczki i niuansami dębowymi. Usta skoncentrowane, pełne, mocne, o dobrej kwasowości i długim, owocowym posmaku. Podawać do steków, pieczeni wołowej, żeberek, kaczki lub indyka w ciężkich sosach, dojrzewających serów, trufli czekoladowych.
Producent: Viña La Rosa
Vina la Rosa została założona w Chile pod koniec XVIII wieku przez rodzinę Ossów, którzy opuścili Hiszpanię w poszukiwaniu nowych horyzontów. Don Gregorio Ossa podróżował po całym kraju w poszukiwaniu najbogatszej ziemi i kupił Hacienda La Rosa, położoną nad brzegiem rzeki Cachapoal. W 1824 r. powstała Vina y Bodega La Rosa z winorośli przywiezionej z Francji. W 1930 r. Don Recaredo Ossa Undurraga przejął administrację hacjendy i wciąż pozostaje ona w rękach rodziny. Obecnie zarządza nią przedstawiciel szóstego już pokolenia – Ismael Ossa Errázuriz.
La Capitana Cabernet Sauvignon Merlot - Opinie klientów
wino La Capitana Cabernet Sauvignon Merlot
Harmonijne, doskonale zrównoważone wino o złożonym bukiecie pełnym aromatów czarnych czereśni i leśnych jagód przemieszanych z nutami likieru z czarnej porzeczki i niuansami dębowymi. Usta skoncentrowane, pełne, mocne, o dobrej kwasowości i długim, owocowym posmaku. Podawać do steków, pieczeni wołowej, żeberek, kaczki lub indyka w ciężkich sosach, dojrzewających serów, trufli czekoladowych.
La Capitana wino chilijskie
Obfitość jeżyn i owoców cassis z niegrzeczną kremowością dębu, który łączy się na podniebieniu dla odważnego pastiszu.
La Capitana Wina Chile
Rdzeń owocowego smaku jest tutaj soczysty i gęsty, z dużą ilością kirsch, malinowego pasztetu owocowego i nutami redukcji śliwek, ale pozostaje świeży i ogólnie pikantny, z jasnym żelaznym grzbietem , błyski herbaty i tytoniu oraz długi finisz ukazujący wspaniały napar z aromatów olchowo-tytoniowych. Oferuje cudowne połączenie wspaniałych detali owoców z szarpnięciem ziemi.
2023-06-25
Wina chilijskie wracają na stoły europejczyków
Skoncentrowane owocowe aromaty wiśni morello, nuta czarnego tytoniu i słodka czekolada decydują o bukiecie. Aksamitny na podniebieniu z dojrzałymi taninami i prawie niekończącym się finiszem. Wino do potraw kulinarnych występuje jako doskonały dodatek do wszystkich pikantno-aromatycznych dań mięsnych, szczególnie odpowiedni w sezonie gry, polecany jest również do mocnych dań głównych kuchni obiadowej.