Las Mulas Cabernet Sauvignon
Wino Las Mulas Cabernet Sauvignon
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Las Mulas Cabernet Sauvignon Torres
Kraj: Chile
Apelacja: Central Valley
Rodzaj: czerwone, wytrawne
Producent: Torres
Pojemność: 750 ml
Szczep: Cabernet Sauvignon
Alkohol: 12,5 %
Intensywna rubinowa barwa. Przyjemny zapach czarnej porzeczki, czekolady oraz cygar dobrze zbalansowane aromatami dębowej beczki. W ustach czerwone owoce i przyprawy z elementami wanilii. Wielowymiarowe wino, z nieprawdopodobnie długim finiszem. Cabernet gotowy do picia już teraz. Wino rekomendowane do dań z czerwonego mięsa. Znakomite do polędwiczek wieprzowych w sosach, spaghetti bolognese, kotlecików jagnięcych, sery, bitki wołowe, spaghetti.
Miguel Torres światowej klasy producent win. Torres wniósł dwa znaczące wkłady w rozwój enologii w Hiszpanii: po pierwsze, wykorzystanie fermentacji w kontrolowanych temperaturach, a po drugie, dojrzewanie wina w małych dębowych beczkach w skrupulatnie określonym czasie, jak to było nawykiem ćwiczyć w Bordeaux. Wymienione wszystkie zalety przekładają się na wysoką jakości win. Wielokrotnie nagradzany na rynku globalnym. Warto poznać wina Miguel Torres ponieważ przykładają wszelkich starań aby wina były smaczne i zdrowe. Wiedza o terror doprowadziła Miguel Torres do założenia winnic w Chile ,,Miguel Torres Chile” w chilijskiej dolinie centralnej oraz w Stanach Zjednoczonych ( Kalifornia ), gdzie w 1986 Marimar Torres założył Marimar Estate . W Hiszpanii poza rodzimym regionem Penedes rodziny Torres, są właścicielami win w DO Conca de Barberà DO Toro , DO Jumilla , DO Ribera del Duero , DOQ Priorat, a ostatnio w DOC Rioja Miguel Torres zarazem jest największym hiszpańskim producentem win DO pod własną marką, eksportując produkty do ponad 140 krajów.bk2
2022-09-15
Wino hiszpaniskie Cabernet Sauvignon
Próbowałem tego z przyjaciółmi z Mundillo. Atrakcyjny w intensywnym kolorze. Nieco lepki zapach. Miguel Torres miał drzewny smak. Idealne do pieczonej jagnięciny.