A. J. Lecluse Cabernet Sauvignon
Wino A. J. Lecluse Cabernet Sauvignon
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
A. J. Lecluse Cabernet Sauvignon
Kraj: Francja
Region: Langwedocja
Apelacja: I.G.P. Pays d’Oc
Producent: A. J. Lecluse
Szczepy: Cabernet Sauvignon
Rodzaj: czerwone wytrawne
Pojemność: 0,75l BK6
Alkohol: 13%
Nota degustacyjna:
A. J. Lecluse Cabernet Sauvignon to czrwone wytrawne wino powstałe w całości z gron Cabernet Sauvignon uprawianych w regionie Langwedocji. Bukiet ujawnia aromaty dojrzałych ciemnych owoców z lekką korzenną nutą. Na podniebieniu wino jest pełne, zrównoważone z miękkimi delikatnymi taninami. Sugestie kulinarne: czerwone mięsa, mięsa z grilla, sery, wędliny, dania z makaronami.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Posiada soczyste czerwone owoce, korzenne i pikantne nuty, gładkie taniny i pięknie wyważone body. Nie wspominając, że to absurdalnie świetna wartość! Wlać obficie pełne szklanki i osuszyć je z półmiskiem zawiniętych w prosciutto daktyli nadziewanych serem Stilton. Urocza waga tej czerwonej Reserva gwarantuje obfite, mięsne dania. Polecamy krótkie żeberka duszone z białą oliwą truflową. Kotlet jagnięcy z marokańskimi przyprawami też zadowoli. Lub grillowane antrykot z dodatkiem pomidora winogronowego/rozmarynu i plasterkiem masła gorgonzola. Otwórz kolejną butelkę lub dwie i delektuj się nimi z ostatnim daniem dojrzałego sera Camembert i chrupiącym chlebem rzemieślniczym. To brzmi dobrze.