

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Wino o cudownie burgundzkim zapachu, łączące w sobie aromat rozgrzanej słońcem ziemi, suszonych borowików, rodzynek żurawinowych i pieczonych w cynamonie jabłek, a na podniebieniu wyczuwalne są nuty lukrecji, kardamonu i sumaka, które dodają smaku dzikim truskawkom i wiśniom, drzewu sandałowemu, tytońowi cygarowemu i skórze.
Średnie ciało, jasny fioletowy kolor. Intensywny świeży aromat czerwonych owoców i kwiatów. Podniebienie truskawkowe i wiśniowe, mineralne, ale orzeźwiające wykończenie. Początkowo lekko ostre, ale następnego dnia lekkie i łatwe do picia, wystarczająco złożone i zrównoważone, przyjemna kwasowość i jedwabiste taniny. Przyjazne dla jedzenia, najlepiej pasuje do grillowanego drobiu.
Znanym zawodem, który niesie ze sobą wartość kultury, jest kultura wina - smak światowej cywilizacji. A najbardziej znana jest francuska kultura winiarska – kolebka najsłynniejszych na świecie butelek wina premium, wnosząca ogromny wkład w silny rozwój wina na świecie. Jedną z nich można wymienić butelki wina Joseph Faiveley Bourgogne Pinot Noir o wyśmienitym smaku. Jest to jedno z szeregu win francuskich o wyrazistym smaku, pochodzące od winiarza Domaine Faiveley. Dzięki delikatnemu, efektownemu aromatowi i orzeźwiającemu smakowi – te francuskie wina oferują pijącemu fascynujące i zupełnie inne doznania. Wino Pinot Noir posiada piękną rubinową barwę, piękny urok i pełny smak, delikatny aromat kwiatów i owoców. Już przy pierwszym łyku wina od razu poczujesz aromaty malin, jeżyn, morwy i dojrzałych śliwek. Pyszny, okrągły i zrównoważony owocowy smak tworzy ciekawe uczucie rozprzestrzeniania się w jamie nosowej i na podniebieniu, spływając do gardła, dając chłodny posmak.
Bourgogne Joseph Faiveley Rouge ujawnia piękny rubinowy kolor. Wino to ma w nosie przyjemne, świeże aromaty czerwonych owoców, które ponownie odnajdziemy na podniebieniu. Ma bogatą i bardzo dojrzałą konsystencję, z delikatnymi okrągłymi taninami. To bardzo dobrze zbudowane i przyjemne wino.
Ten cuvée ujawnia najbardziej elegancki aromat, niesiony przez czarne owoce, lukrecję i przyprawy.
Wino o atrakcyjnym czerwono-rubinowym kolorze. W smaku wino eleganckie, zrównoważone, o dobrej strukturze, cienkich, zaokrąglonych taninach, nutach owocowych i długim finiszu. Przyjemny i wyrazisty bukiet wina ujawnia aromaty świeżych czerwonych owoców, lekkie nuty przypraw i ziołowe niuanse. Idealnym dodatkiem do wina jest pieczone czerwone mięso, filet wieprzowy zapiekany z serem brie, makaron z czerwonym sosem, risotto z pieczarkami, pizza, ser. Czesto zagłebiam się w poczynania producenta. Domaine Faiveley zawsze zwracał szczególną uwagę na pracę w winnicach. Winnice przez cały rok są starannie i dokładnie pielęgnowane (przetwarzane). Doceń każdy krok, począwszy od doboru odpowiedniej gleby pod winorośl. Przycinanie gałęzi zimą, obcinanie zbędnych pędów podczas wiosennych i letnich zielonych zbiorów to kluczowy krok do osiągnięcia doskonałej dojrzałości i produkcji wysokiej jakości winogron.Plony są zwykle we wrześniu. Kiedy winogrona osiągną idealną dojrzałość, zbieracze winogron zbierają ręcznie cały plon przez 10 dni. Do winnicy dostarczane są winogrona w małych pudełkach. Tam więzadło umieszcza się na przenośniku taśmowym i pobiera kiść winogron, aby zostawić tylko najlepsze. Następnie następuje długa fermentacja w niskich temperaturach w drewnianych beczkach lub beczkach ze stali nierdzewnej. Zazwyczaj w beczkach dziurkuje się dziurki, co daje możliwość uzyskania specjalnego koloru, garbników oraz wszelkich kombinacji aromatycznych zawartych w skórkach winogron. Następnie użyj prasy pionowej, która została wybrana ze względu na dokładność i czułość tłoczenia: dzięki niemu uzyskano bardzo czysty sok winogronowy najwyższej jakości. Dojrzałe wino w dębowych beczkach w XIX-wiecznych piwnicach winnych, które zapewniają idealne warunki do długotrwałej ekspozycji. Następnie najlepsze wino z beczek ręcznie rozlewane do butelek bez filtrowania, co daje koncentrację i nasycenie smaku.