Lanson Le Black Reserve Brut Champagne
Wino Lanson Le Black Reserve Brut Champagne
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Lanson Le Black Reserve Brut Champagne
Kraj: Francja
Region: Szampania
Apelacja: Champagne AOC
Producent: Champagne Lanson
Szczepy: 35% Chardonnay, 50% Pinot Noit, 15% Pinot Mounier
Kolor: białe
Rodzaj: wytrawne, musujące
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 12,5 %
Champagne Black Reserve od Maison Lanson to cuvée opracowane z rygorystycznej selekcji najlepszych winogron z szampanii i składa się z 50% Pinot Noir, 35% Chardonnay i 15% Meunier. Winifikowana oryginalną metodą szampańską dla nieporównywalnej owocowości i świeżości. Leżakowane w piwnicy przez ponad 4 lata.
Lanson Le Black Reserve Brut odsłania piękny żółty kolor ze złotymi refleksami i drobnymi bąbelkami. Uwodzicielski nos jest owocowy: gruszka, powidła wiśniowe, truskawka, miód i pasta migdałowa. Podniebienie jest kremowe, winne, mięsiste, rozwija przyjemną i owocową intensywność, połączoną ze wspaniałą świeżością z nutami kredy i cytrusów.
Sugestie kulinarne: dania z owoców morza i drobiu – przegrzebki z truflami, grillowany lobster z ziołami, pieczony kogut z szałwią, ostrygi Rockefeller i Kilpatrick, tatar ze świeżego łososia z selerem naciowym i porem, jajka z kawiorem. Bk17
Jeden z najstarszych domów szampańskich, Lanson, został założony w 1760 roku przez Francois Delamotte, sędziego z Reims. Wartości i doświadczenie, które stworzyły wyjątkowy i trwały styl Champagne Lanson, są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Od 1760 r. jest to wiodąca filozofia kolejnych pokoleń, które promowały Lansona na całym świecie.
Wieki w dążeniu do perfekcji sprawiły, że House of Lanson stał się jednym z najlepszych producentów szampana. Dziś mariaż współczesnego dynamizmu z wielowiekową tradycją sprawia przyjemność milionom na całym świecie.
Champagne Lanson jest jednym z niewielu domów w regionie Szampanii, które nie decydują się na fermentację malolaktyczną. Ta decyzja gwarantuje świeżość i optymalny rozwój aromatów win, pozwalając rocznikom na pełne dojrzewanie i ewolucję pełnego wachlarza aromatów.