Château Bessan La Cabane Organic
Wino Château Bessan La Cabane Organic
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Château Bessan La Cabane Organic
Kraj: Francja
Region: Bordeaux
Apelacja: Cadillac Côtes de Bordeaux AOC
Producent: Chateau Bessan
Szczepy: 25 % Merlot , 25 % Cabernet Sauvignon ,
25% Cabernet Franc, 25% Petit Verdot
Kolor: czerwone
Rodzaj: wytrawne
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 13 %
Château Bessan La Cabane Organic charakteryzuje się intensywną rubinowo czerwoną barwą z trwałymi aromatami czerwonych owoców. Na podniebieniu eleganckie, okrągłe z dużą ilością owoców, którym towarzyszą miękkie aksamitne taniny.
Sugestie kulinarne: czerwone mięsa, pieczona kaczka, pasztety, sery, deska wędlin, ONL
Od producenta - Château Bessan
„W 1986 roku Rémy i Sylvie Verdier zostali właścicielami Château Bessan i zrestrukturyzowali winnicę. Po przeszkoleniu w zakresie zarządzania na Uniwersytecie Paris-Dauphine, Rémy Verdier studiował uprawę winorośli i enologię, a następnie kilka lat później uzyskał University Diploma of Aptitude for Tasting (DUAD) na Wydziale Enologii w Bordeaux. Dzieciństwo spędzone na pracy w winnicy i piwnicy zdecydowanie rozbudziło w nim pasję do świata winorośli i wina. Czekając na znalezienie rzadkiej perły, która pozwoli mu wytwarzać własne wina, Rémy Verdier przez dziesięć lat był kierownikiem winnic, zwłaszcza w Lussac-Saint Emilion. 4 kwietnia 1986 roku kupił Château Bessan i przeprowadził się tam z rodziną. Następnie podjął się ponownego zasadzenia dwunastu hektarów otaczających starą rezydencję, zmodernizował piwnicę, stworzył własną gamę win „Château Bessan” i zorganizował się w społeczeństwo.
Dwadzieścia lat później, w 2006 roku, nowa generacja! Po spędzeniu dzieciństwa w Château Bessan, Mathieu dołączył do Rémy'ego i Sylvie w posiadłości, przynosząc im swoją młodość, nowe pomysły, niedawne szkolenie i doświadczenie w sąsiednim cru.
Po studiach historycznych uzyskał z wyróżnieniem Dyplom Wyższego Technika Uprawy Winorośli i Enologii, a następnie licencję w zakresie „handlu i marketingu win i napojów spirytusowych”. W 2010 roku specjalizował się w degustacji win na Wydziale Enologii w Bordeaux. Kieruje majątek w kierunku rolnictwa ekologicznego i recepcji turystycznej, z pomocą żony Sibylle.”