

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Przyprawiona zimowa gruszka i pasta z pigwy na nosie zdradza intensywną dojrzałość, ale mniej niż oczywiste cechy odmianowe. Na podniebieniu obfitują brązowe przyprawy, a także piżmowe nuty cielesne i kredowe składniki mineralne. Nuty karmelu wraz z prawie cheninowym koncentratem pigwy i gruszki oraz subtelną, liliową kwiatową słodyczą zapewniają długie, kojące wykończenie.
Jak wynika z badania organoleptycznego, wino jest jasne i intensywne, słomkowożółte. Zapach jest szeroki i otulający, ma dobrą koncentrację i wyraźną, aromatyczną żyłkę, z korzennymi nutami - wędzonymi, suszonych kwiatów i róż, które mają tendencję do rozszerzania się i gęstnienia w kieliszku. Smak na podniebieniu jest gęsty i bogaty, z jędrnym ciałem, niezwykłą świeżością i żywotnością. Lepiej jest pozwolić temu winu leżakować w butelce przez co najmniej 1 rok, aby maksymalnie zestarzało swój bukiet.