Chateau Grand Barrail Lamarzelle Figeac Saint Emilion Grand Cru
Wino Chateau Grand Barrail Lamarzelle Figeac Saint Emilion Grand Cru
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Chateau Grand Barrail Lamarzelle Figeac AOC Saint Emilion Grand Cru
Kraj: Francja
Region: Bordeaux
Apelacja : AOC Saint Emilion Grand Cru
Producent: Chateau Grand Barrail Lamarzelle Figeac
Szczepy : Merlot (70%), Cabernet Franc
Rodzaj: czerwone, wytrawne
Pojemność: 0,75l
Czerwone wino z delikatnym bukietem złożonym z aromatów wiśni, śliwek i malin z nutami cedru i lukrecji i akcentem dębu. W ustach świeże, dobrze zrównoważone z solidną strukturą i miękkimi taninami. Sugestie kulinarne: pasztety, wędliny, jagnięcina, wołowina i dziczyzna.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Château Grand Barrail Lamarzelle Figeac wyróżnia się elegancją i finezją. Rubinowo-czerwony wygląd, jego czyste smaki są podkreślone delikatnymi taninami i skrupulatnym starzeniem. Nuty fiołków, znak rozpoznawczy Cabernet Franc, dodają odrobinę oryginalności temu dobrze zrównoważonemu, świeżemu i pełnemu smaku winu.
Położony naprzeciwko słynnych posiadłości cru classé Château Figeac i Cheval Blanc, Château Grand Barrail Lamarzelle Figeac korzysta z wyjątkowego terroir krzemienia i żwiru z dodatkową korzyścią w postaci falistej żyły niebieskiej gliny w podłożu. Glina zapewnia winorośli wystarczający dostęp do wody w miarę wzrostu i dojrzewania winogron do ich soczystości. Saint-Emilion jest terroir z wyboru dla Merlot, który czerpie swój zaokrąglony, elegancki charakter z gliniastego podłoża Château Grand Barrail Lamarzelle Figeac.
W przeciwieństwie do nich, znakomite wino Cabernet Franc rośnie głównie na działkach pokrytych krzemieniem i żwirem. Gdy tylko Dourthe przejął majątek w 2005 r., zlecono przeprowadzenie badań w celu sporządzenia szczegółowej mapy typów gleby, która zidentyfikowała 16 działek lub mikrodziałek o podobnym charakterze. Specjalnie dostosowane uprawy winorośli.
Winnica posiada certyfikaty HVE 3 i Terra Vitis i jest zarządzana zgodnie z zasadami środowiskowymi zintegrowanej uprawy winorośli, gdzie każda interwencja jest specjalnie dostosowana do indywidualnej działki. Takie podejście gwarantuje wyjątkowo zdrowe winogrona, pozostając w harmonii z winoroślą i terroir.