

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Wino Pinot Noir jest zarówno wytrawne, jak i dojrzałe, z jedwabistymi, imponująco zarysowanymi i słodkimi taninami, które oprawiają kuszące smaki czarnych malin, granatu, żurawiny, olejków pomarańczowych i dzikich ziół. Pod tym wszystkim przebijają się świeżo wykopane kurki i ściółka leśna, które są wspaniałym kontrapunktem dla owoców dzikiej róży, dzikich wiśni, sprasowanego arbuza i czerwonych śliwek.
Mocno skoncentrowane aromaty malin i wiśni przeplatają się z nutą fiołków. Na podniebieniu wyczuwalne są czerwone i czarne wiśnie, śliwki oprószone kakao, sos hoisin, bulion wołowy, anyż gwiaździsty i goździki, a całość dopełniają nuty pieprzu syczuańskiego i czarnej herbaty.
Pinot Noir o aromatach jagód goji, suszonych śliwek, kandyzowanej czerwonej pomarańczy i anyżu gwiazdkowatego. Z powietrzem wyłaniają się wiśnie bing i herbata rooibos, do których dołączają przyprawy drzewne i korzeń lukrecji. Wino pinot noir można skontrolować z smażoną wątróbką podsmażaną cebulą oraz ziemniakami z wody.
Foncalieu Le Versant Pinot Noir przynosi smaki czerwonych jagód i owoców, przyjemną kwasowość i subtelną ziemistość na stole. Myślimy, że pierwsza lampka byłaby podwyższona tylko przez grzybowe czapki nadziewane szałwią, czosnkiem, bułką tartą i odrobiną boczku. Następnie pieczona wieprzowina z glazurą żurawinową pięknie wyeksponuje czerwone owoce w winie. Jak pragniesz zaspokoić pragnienie pinot noir niekorzystająca z posiłku musi być przynajmniej ser kozi. Proszę pamiętać Pinot Noir jest towarzyski dla gastronomi.