Heritage De Le Boscq Saint-Estephe
Wino Heritage De Le Boscq Saint-Estephe
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Héritage de Le Boscq - Saint-Estèphe - Dourthe
Heritage De Le Boscq AOC Saint-Estephe
Kraj: Francja
Region: Bordeaux
Apelacja : AOC Saint-Estephe
Producent: Château Le Boscq
Szczepy : Merlot i Cabernet Sauvignon
Rodzaj: czerwone, wytrawne
Pojemność: 0,75l VIP
Wino ujawnia intensywny i głęboki kolor, nos dojrzałych owoców z nutami wanilii. Na podniebieniu głęboki, pełne, o owocowym charakterze z długą końcówką.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Drugie wino z zamku, Héritage de Le Boscq, korzysta ze wszystkich zalet wspaniałego wina: niezwykłego terroir charakteryzującego się wspaniałym 18-metrowym grzbietem utworzonym ze żwiru Garonne, który dominuje nad ujściem rzeki, staranną uprawą winorośli, aby uzyskać to, co najlepsze możliwe winogrona, modelowa kadziowa, która szanuje charakter różnych działek. Giętki, owocowy i subtelnie taniczny Héritage de Le Boscq wyraża wszystkie cechy swojego terroir i można nim cieszyć się od młodości. Tradycyjna winifikacja w oddzielnych partiach, termoregulowane kadzie ze stali nierdzewnej o małej pojemności, pionowa prasa do delikatnego prasowania. Leżakuje od 12 do 14 miesięcy w dębowych beczkach.
„Od 1995 roku pasjonuje nas rehabilitacja i ulepszanie tego małego klejnotu Saint-Estèphe. Położone na wspaniałej ziemi„ na pierwszej linii frontu ”wzdłuż ujścia rzeki Gironde, na zlecenie rezydencji Majestatyczny świadek bogatej i starożytnej historii, winnica Château Le Boscq produkuje dziś bardzo charakterystyczne, wspaniałe wino, które elegancko łączy w sobie moc Saint-Estèphe z niezwykłą finezją ”.
Podobnie jak w przypadku wszystkich winnic Dourthe, wysiłki mają na celu ciągłe doskonalenie praktyk uprawy winorośli w celu uzyskania najlepszych możliwych winogron. W związku z tym winnica jest zarządzana zgodnie z zasadami ochrony środowiska opartymi na uzasadnionej ochronie, z jasno określonym celem jakościowej kontroli plonów. Zielona praca dotyczy całej winnicy. Są przystosowane do warunków klimatycznych i charakteru każdego poletka: usuwanie pączków, obdzieranie liści, łuszczenie, odsysanie oraz, w razie potrzeby, eliminacja pęczków ziaren o niejednorodnej dojrzałości ze środkowej warstwy. Określone na podstawie wyników regularnych degustacji jagód, zróżnicowane zbiory przeprowadza się ręcznie, w małych skrzynkach, w paczkach lub mikropaczkach o jednakowej dojrzałości.