

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Laforet Chardonnay, od uznanego producenta win z Burgundii to przykład klasycznego białego wina francuskiego. W nosie jest krystalicznie czyste, z owocowym posmakiem i świetną harmonią. W nosie wyczujemy dojrzałe jabłko, brzoskwinię i morelę. Eleganckie usta i ostra końcówka. Będzie świetnie pasowało do owoców morza i ryb z grilla. Bardzo dobra relacja ceny do jakości gwarantowana przez markę Joseph Drouhin.
Wino posiada intensywny słomkowożółty kolor z zielonkawymi refleksami. Na nosie zrównoważony, intensywny i zdecydowany z nutami cedru, cytrusów i grejpfruta, aromatycznych ziół i słomy, zielonego migdała i mineralności. Na podniebieniu wino charakteryzuje się nutami owocowymi, dobrą substancją i elegancją, ze świeżymi nutami na wykończeniu. LaForêt Chardonnay to biała bordowa pozycja, mieszanka chardonnay z różnych obszarów Burgundii w celu przywrócenia równowagi i podróżowania po regionie za pomocą jednego napoju. Wino jest idealne jako aperitif, biorąc pod uwagę wykwintną świeżość, ale jest również doskonałe ze świeżymi i średnio dojrzewającymi serami, z surowymi lub smacznymi daniami rybnymi lub alternatywnie ze smacznymi pierwszymi daniami.
Wino ma bladozłotą barwę z zielonkawymi refleksami. Wino ma orzeźwiający, swobodny, spontaniczny smak z dobrą kwasowością i wspaniałą równowagą. Posmak wyczuł lekką goryczkę. Cytrusowy aromat wina dopełniły odcienie miodu i wanilii. Wino równie dobre jako aperitif lub w połączeniu z miękkimi serami, sałatką z owoców morza i kurczakiem w białym sosie.Białe francuskie wino „Laforet” z winogron Chardonnay, które jest zbierane w kilku rejonach Burgundii. Winogrono nadaje winu apelację Makone, nuty owoców i kwiatów, winorośl Côte de Beaune - piękną strukturę, a Chardonnay z Chablis sprawia, że wino jest świeże i mineralne. Winnice glebowe składają się głównie z gliny i wapienia, gęstość sadzenia 10 000 winorośli/ha, przycinanie winorośli produkowane metodą Guyota. Plony małe - 61 hl/ha, co pozwala wydobyć wszystkie możliwe właściwości terroir. Winogrona kupowane od stałych dostawców. Zbiór zebrano ręcznie i poddano delikatnemu ściskaniu, a następnie fermentowano przez 7-8 miesięcy w pojemnikach wykonanych ze stali nierdzewnej. Stojak na wino 8 miesięcy w neutralnych naczyniach, a także w 1-2 letnich dębowych beczkach. W ten sposób uzyskany bez wina bogaty w odcienie drewna, ale bogatszy w smak. Wino ma 3-letnią zdolność przechowywania. "Laforet" Bourgogne Chardonnay AOC, 2012 jest pełen życia! W bukiecie zapachy cytrusowe, dopełnione nutami miodu i wanilii. Na podniebieniu wino jest świeże, spontaniczne. Bardzo uroczy! „(Véronique Boss-Drouhin) Winiarnia Joseph Drouhin została założona w 1880 roku w Bonn. Do tej pory jest to firma rodzinna z wieloletnią tradycją i wielowiekową historią, która przeszła wiele etapów rozwoju i powstawania. Główny wkład do firmy wniósł Robert Drouin, który od 1957 r. poszerzył własność, kupując winnice w regionach, w których naprawdę ma potencjał. W nabywanie winnic zawsze inwestuj więcej, ale chlubą wina domowego jest winnica "Clos de Mouches" wokół Bon. D. Utrzymanie wysokiej jakości produktów na rozhajnoście konkretnie zaniżonej średnio o 20% dozwolonej przez prawo. Również jednym z kluczowych punktów, które firma przestrzega do końca lat 60., są wyłącznie biodynamiczne i biologiczne zasady przetwarzania winnic, z wyłączeniem stosowania wszelkiego rodzaju pestycydów i chemikaliów. Dziś Joseph Drouhin posiada ponad 75 hektarów winnic i jest uważany za największy w regionie. Wina tego producenta słusznie uznawane są za wyjątkowe, intensywne, delikatne, ich smak ujawnia się powoli, przechodząc przez wszystkie jaskrawe kolory i aromat jagód. Charakterystyczną cechą wyrafinowanych i wyrafinowanych win - niesamowita czystość smaku, dawca rozkoszy nieskończenie długo.
Laforet Chardonnay, od uznanego producenta win z Burgundii to przykład klasycznego białego wina francuskiego. W nosie jest krystalicznie czyste, z owocowym posmakiem i świetną harmonią. W nosie wyczujemy dojrzałe jabłko, brzoskwinię i morelę. Eleganckie usta i ostra końcówka. Będzie świetnie pasowało do owoców morza i ryb z grilla. Bardzo dobra relacja ceny do jakości gwarantowana przez markę Joseph Drouhin.
Dobra kwasowość, lekki owoc jabłek, moreli i cytryn, nieco kwiatowe i mineralne.
To białe wino nigdy nie wykazuje grubości lub rzadkości, czego można się spodziewać w przypadku wina wysokiej jakości. Zrównoważone i wieloaspektowe, to aksamitne i lekkie białe wino prezentuje się na podniebieniu. Ostatecznie to białe wino z regionu winiarskiego Burgundii zachwyca swoją piękną długością. Znowu są echa śliwki i brzoskwini winnicy. W pogłosie dodaje się nuty mineralne.
.
2025-01-20
Ocena: 92 pkt.
Aromatyczny, średnio intensywny nos jest dojrzały i atrakcyjny z aromatami ananasa, banana, cytrusów, karmelu, toffi, masła i drożdżowego flor. Jest średnio ciężki z dobrą koncentracją, dobrze ustrukturyzowany, słodki owocowy, ale wytrawny, z pysznymi smakami banana, ananasa, cytryny, cytrusów, jabłka, toffi/karmelu, drożdżowego flor i maślanego w złożonym profilu, w którym wszystkie rywalizują o uwagę. Kwasy są rześkie i świeże, plus odrobina nut przyprawowych w środkowej części podniebienia. Długi finisz jest wytrawny z utrzymującymi się nutami dymu i minerałów. Ciesz się tym wysoce zalecanym zakupem przez następne 5-9 lat.