Moulin de duhart Pauillac
Wino Moulin de duhart Pauillac
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Château Duhart-Milon Moulin de Duhart Pauillac
Region: Paulillac
Szczepy: Cabernet Sauvignon & Merlot
Producent: Château Duhart-Milon Pauillac
Appellation d'origine contrôlée w Haut-Médoc
Region: Bordeaux, Francja
Rodzaj: wytrawne, pełne
Alkohol: 13 %BK17
Pojemność: 0,75l
Wino o bogatej szacie, głębokiej i pełniej koncentracji owocu. Dominują czerwone owoce, nuty wiśni, porzeczki z korzennym akcentem. Château Duhart-Milon drugie wino winnicy klasy "Grand Vin". Selekcjonowane grona z krzewów 40 letnich . Moulin de Duhart ma wiele cech podobnych do wielkich win, ale z mniejszym potencjałem starzenia się. Pochodzenie nazwy pochodzi od dawnej obecności wiatraku na płaskowyżu Carruades, obok winnicy Duhart-Milon.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Château Duhart-Milon Moulin de Duhart Pauillac 2016 jest złożony, wielowarstwowy i poważny. Ale jest też przyjemnie przystępne nawet w młodym wieku - a wino na tym poziomie wyrafinowania jest młode w wieku czterech lat. Bogate czerwone owoce. Bujny atak, po którym następują poważne warstwy i niespodzianki. Zwieńczone niezwykle trwałym finiszem. W moim pierwszym smaku bardzo przedłużone zakończenie stało się prawie denerwujące. „OK, pomyślałem. Zniknij i pozwól mi spróbować ponownie ”. Przy drugim lub trzecim smaku złożone wykończenie uwiodło mnie jako jedna z najlepszych cech. Możesz uniknąć tego problemu z pierwszym łykiem, angażując się w dłuższą dekantację. Witamy w wyrafinowanym świecie legend Bordeaux. Połącz ze stekowymi frytkami - żeberkami - i innymi kawałkami wołowiny z wyższej półki. Wołowina Wellington; prime rib; owieczka; dziczyzna; dzik. Unikaj potraw z bogatymi sosami. To wino jest tak wzniosłe, że nie chcesz z nim konkurować. Nie marnuj też tego wina na hamburgery, pizzę i inne proste dania zapewniające komfort.
2022-04-03
Pauillac Domaines Baron de Rothschild
Moulin de Duhart (Pauillac) 2017 ma delikatny owocowy nos. Jest bardzo miękki ze względu na starzenie przez 10 miesięcy w dwuletnich dębowych beczkach. Subtelne, zrównoważone smaki, świetna kwasowość i jedwabiste garbniki, szczególnie dobrze sprawdzały się w przypadku ryb w sosie sojowym.