

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Podniesione aromaty cytryny, satsuma i wędzonych minerałów z czystą, precyzyjną kwasowością i piękną koncentracją; długie i świeże.
Kiedy zobaczyłem, że Bachus sprzedaje francuskie Sauvignon Blanc po bardzo niskiej cenie, pomyślałem, że mnie oszukano i kupiłem to. Podsumowując, nie był to zły wybór i nie ma problemu, jeśli masz ochotę na szybkiego drinka za niską cenę. Osobiście lubię nowozelandzkie Sauvignon Blanc, więc ciekawiło mnie, jaka jest różnica, więc wybrałem to wino. Ma jasnożółty kolor i dominujący aromat ananasa i słodkich owoców cytrusowych, a także okrągłą, łagodną słodycz i subtelną kwasowość. Gorzki posmak grejpfruta utrzymuje się dość długo w tylnej części jamy ustnej. W miarę upływu czasu słodsze i grejpfrutowe zapachy stają się coraz silniejsze. Po pozostawieniu go na kilka dni kwasowość stała się nieco bardziej wyraźna, a zapach świeżego jabłka stał się bazą, a nie zapachem ananasa. Ma bardziej powściągliwy styl niż nowozelandzki Sauvignon Blanc, więc może wydawać się nudny. Mówi się jednak, że Sancerre może pokazać inną wybuchową stronę w połączeniu ze skorupiakami, takimi jak ostrygi, małże, krewetki i kraby. Jeśli następnym razem dostanę szansę, planuję przygotować i wypić jedzenie, które będzie dobrze pasować.
Sancere jak brylant lśni słomkowy/jasnożółty promyk unoszący się nad kieliszkiem.; podręcznikowe aromaty owoców pestkowych (moreli), skórki cytryny i bazylii. Średnio pełne o koncentracji od bardzo dobrej do doskonałej. Bogata tekstura, żywa, muskająca usta kwasowość, długi, niezwykle atrakcyjny finisz. To kwintesencja wprowadzenia do Sancerre. Ciesz się teraz i przez następne 5-7 lat.
Wino to ma niesamowitą strukturę z perfumowymi nutami grejpfruta i agrestu oraz lekką nutą miodu. Klasyczne połączenie Sancerre z grillowanym kozim serem może być najlepszą rzeczą do włożenia do ust.
Aromaty dynamitu! Dosłownie i w przenosni. Odcisk pękniętej skały. Wiertła kredowe. Potem owoce pojawiają się i są początkowo mroźne, zimowe, wszystkie nerwowe i stalowe, ale potem rozwijają się trochę, ukazując młodzieńcze, białe miąższowe owoce, po czym rozwijają się ponownie, by odsłonić odrobinę nektaru wiciokrzewu, który nadaje delikatną soczystość owocom z zamkiem błyskawicznym . Świetne napięcie i kręgosłup na podniebieniu dzięki klasycznej trójcy kwasowości, mineralności i owocowej intensywności. Jest bardziej skoncentrowany niż „Silex”, ale wciąż zadowalająco wytrawny i apetyczny z pikantną trawą cytrynową, zielonym pieprzem, pokrzywą i limonką. nadzienie ze skór pozostawionych po fermentacji). Wzorowy Pouilly-Fumé.