

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Dojrzały i bujny, ma bogatą i kremową konsystencję, ale być może brakuje mu odrobiny dreszczyku emocji. Mocna sieć tanin i gładkie, trwałe wykończenie.
Wykwintne czerwone wino burgundzkie wyróżnia się jasnorubinowym wyglądem, unikalnym malinowym i ziemistym bukietem, cierpką kwasowością z niską zawartością tanin i orzeźwiającą lekkością, gdy jest podawane w odpowiedniej temperaturze. Mimo to trudno jest wiedzieć, czego się spodziewać. Louis Latour sugeruje, że terroir jest jak partytura muzyczna, a hodowca jest jak dyrygent, z wieloma możliwymi i różnorodnymi interpretacjami.
Wytrawny i jeżynowy, ten Pinot Noir ukazuje nuty skóry i tytoniu cygarowego, które są dosładzane przez boysenberry i konfiturę z czarnej maliny. Powiew prażonych orzechów włoskich dodaje większej głębi, a odrobina kwasowości sprawia, że jest żywy wraz z komplikującym posypaniem gałką muszkatołową.
Pinot Noir Louis Latour wino to ma przyjemne, świeże, czerwone aromaty owocowe w nosie, które ponownie odnajdujemy w podniebieniu. Ma bogatą i bardzo dojrzałą substancję, z drobnymi okrągłymi taninami. Jest to bardzo dobrze ustrukturyzowane i przyjemne wino.
Pinot Noir to miękkie, owocowe wino do picia teraz i przez kilka następnych lat. Zmiażdżone owoce czerwonych jagód, przyprawy, mięta i płatek róży to tylko niektóre z nut, które zdobią tego zwiewnego, delikatnego Pinot.
Jest to wino lekkie i eleganckie, a to Pinot Noir bez wątpienia takie jest. W aromacie odnajdujemy nuty malin, poziomek i przypraw. Smak wina jest delikatny, średnio treściwy, z dobrą kwasowością i bardzo delikatnymi taninami.
Jeden z najlepszych na świecie Pinot Noir, którego trudno opisać na poziomie podstawowym. Jasne i świeże z aromatem żurawiny, maliny, granatu, wanilii i fiołków. Wspaniałe podniebienie, giętkie, pikantne i napięte, z nutą krwistej pomarańczy, pasujące do czerwonych owoców. Pełen energii i smaku, a przy tym tak lekki.
W nosie cudownie burgundzkie, wino to prezentuje rozgrzaną słońcem ziemię, suszone borowiki, rodzynki żurawiny i jabłka pieczone w cynamonie, a na podniebieniu wyczuwalne są lukrecja, kardamon i sumak, które przyprawiają poziomki i wiśnie, drzewo sandałowe, tytoń cygarowy i skórę.
Pinot Noir nuty pełne owoców i tak, wystarczająco mocne, aby wytrzymać grillowany stek. Pinot jest tak wręcz hedonistyczny, że nie mogliśmy się nim nie zachwycać. A mniam jest tak wyczuwalny jak miska chłodnych, chrupiących wiśni i malin skropionych kirschem.
Świeże i elastyczne z pięknymi drobnymi czerwonymi owocami. Ma teksturę i dojrzałość, delikatną strukturę i piękną jedwabistość. Bardzo dobrze.
Jasnoczerwone owoce wiśni z soczystymi zielonymi nutami i cudowną wagą dla podniebienia ze słodkimi truskawkami i odrobiną pieprzu..
Wino Pinot Noir idealnie pasują do orzechowych smaków średnio twardych serów, takich jak Gruyere. Oba mają odpowiednią ilość aromatu i złożoności, bez ryzyka, że jeden zdominuje drugi.
Oto świetny Pinot Noir od znanego Louis Latour, który emanuje aromatami białych kwiatów, róż i przypraw, charakterystycznymi dla używania całych gron winogron. Można również wykryć delikatne nuty mięty pieprzowej, świeżej wiśni i czerwonych owoców.
Świeże, aromatyczne, pełne smaków wino. Jeżyny i jagody połączone z nutami mineralnymi. Gładkie, przyjemne i bardzo łatwe w prowadzeniu wino.
Ciemna i tajemnicza wersja, której smaki czarnej wiśni i czarnej porzeczki są wspierane przez ramę gęstych, zakurzonych garbników, z soczystością i energią, która prowadzi to do długotrwałego zakończenia. Ziemia, dno lasu i żelazne nuty dzwonią, pozostawiając kredowy klimat na posmaku. Czerwony Burgund może być najbardziej elastycznym winem spożywczym na świecie. Wysoka kwasowość wina, średnie ciało, średni alkohol i niska zawartość garbników sprawiają, że jest bardzo przyjazne dla żywności. Czerwony Burgund, ze swoim ziemistym, a czasem gryzącym charakterem, jest klasycznym partnerem dla pieczonych ptaków łownych, grillowanej piersi kaczki i potraw, które zawierają grzyby, czarne trufle lub są bogate w umami.
Pinot Noir jest esencją tego, co ta apelacja ma do zaoferowania. Ten pyszny Pinot Noir od Louis Latour ma genialny rubinowy kolor, który przygotowuje scenę dla aromatów granatu i jasnoczerwonych owoców, z nutami egzotycznych przypraw. Chociaż wino jest zdominowane przez wylewne smaki owoców, jest dobrze zrównoważone z kęsem dojrzałych jagód i harmonijnym połączeniem kwasowości i struktury.
Na nosie gra subtelny kwiatowy akcent z nutą kremowej, czerwonej wiśni. Przy większej ilości powietrza przebija się smakowitość Burgogne. Jest piękny chwyt, jakby wykrochmalony jedwab chrupał czule. Szew żywej świeżości współgra z tą drobnoziarnistą strukturą tanin. To właśnie ta struktura sprawia, że czerwone owoce błyszczą, promieniują aromatyczną świeżością. Jest taka cudowna, pikantna długość i taka delikatność.
wino to zawiera aromatyczne przyprawy z akcentami maliny, czarnej wiśni i śliwki.
Dobrze zbalansowane wino Pinot Noir Burgogne z dużą finezją. Oferuje świeży, jagodowy charakter i typową ziemistość. Dobrze komponuje się z jagnięciną, wołowiną, kaczką i serami.