Veuve Clicquot Champagne Demi Sec
Wino Veuve Clicquot Champagne Demi Sec
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Veuve Clicquot Demi Sec Champagne
Kraj: Francja
Region: Szampania Champagne
Producent: Veuve Clicquot
Rodzaj: szampan z Francji
Szczepy: Pinot Noir, Pinot Meniuer, Chardonnay
Smak: Szampan słodki
Popularność: Wysoka
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 12%
Barwa szampana z Francji jest jasno złota z żółtymi refleksami. Aromat złożony ujawniający zapach dojrzałych owoców kandyzowanych owoców, likieru jagodowego, z nutami grzanek i briosz. W ustach wino wykazuje zarówno okrągłość, jak i łagodność, w połączeniu z zachwycającą świeżością ze względu na delikatną kwasowość. Aromaty dojrzałych owoców są bardzo widoczne. Dzięki swojej równowadze Veuve Clicquot Demi-Sec szczególnie dobrze pasuje do deserów, które mają bazę owocową: tarty z gruszek, zapiekane z cytrusami, charlotte z morelami. Ale równie dobrze, pływające wyspy, naleśniki Suzette, crême brĂťlee, lodowy nugat, złoto Tradycyjne francuskie ciasto Twelfth Night jest idealnym partnerem dla tego wspaniałego szampana.
Wdowa Clicquot Half Dry jest prawdopodobnie najbardziej klasycznym szampanem Domu Veuve Clicquot , od końca ubiegłego stulecia do wczesnych lat dwudziestych XX wieku panowała zdecydowana preferencja dla słodszych szampanów. Podobnie jak w przypadku wszystkich mieszanek Veuve Clicquot, Demi-Sec opiera się na przewadze Pinot Noir, która nadaje Szampanowi jego fundamentalną strukturę. Pinot Meunier chciałby dowiedzieć się więcej o Pinot Meunier niż na przykład Yellow Label. Chardonnay uzupełnia mieszankę, dodając jej wyjątkowej świeżości i delikatności. Nie mniej niż 50 poszczególnych win tworzy tę kadź. Tradycyjne proporcje dla Half-Dry to: 40 do 45% Pinot Noir 30 do 35% Pinot Meunier 20 do 25% Chardonnay. Włączenie 20 do 30% win gwarantuje spójność stylu Veuve Clicquot. Wina te są trzymane osobno, każde z osobna, a także pochodzenie i wiek. Poziom dawkowania - 45 g / l - w momencie rozpadu - daje lepszą równowagę smaków, przy jednoczesnym zachowaniu nieodłącznej świeżości wina.