Vieux Clocher Châteauneuf-Du-Pape Symphonie Des Galets
Wino Vieux Clocher Châteauneuf-Du-Pape Symphonie Des Galets
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Vieux Clocher Châteauneuf-Du-Pape Symphonie Des Galets
Kraj: Francja
Region: Dolina Rodanu
Apelacja: AOC Châteauneuf-Du-Pape
Producent: Arnoux & Fils
Szczepy: Grenache , Syrah , Mourvèdre , Cinsault
Dojrzewanie: 12 miesięcy dębowa beczka
Rodzaj: czerwone, wytrawne
Temp. serwowania: 16-18°C
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 13,5% c3
Nota degustacyjna:
Vieux Clocher Châteauneuf-Du-Pape to kupaż starannie wyselekcjonowanych gron Grenache , Syrah , Mourvèdre oraz Cinsault pochodzącej z prestiżowej apelacji Châteauneuf-Du-Pape. Nos ujawnia złożone aromaty czerwonych owoców, jagód, z nutami kwiatów, które przemieszane są z niuansami zwierzęcymi, i przyprawowymi. Na podniebieniu obfite i harmonijne z subtelnymi jedwabistymi taninami. Sugestie kulinarne: Doskonałe czerwone wino do czerwonych mięs, mięs z grilla, pieczeni, dziczyzny, makaronów z obfitymi sosami, czy też dojrzałych serów.
Notatki Sommelier:
Marc i Jean-Francois Arnoux to najmłodsze pokolenie, które kontynuuje długą historię swojej rodziny w tej tradycyjnej posiadłości, która znajduje się obok starego kościoła Vacqueyras. Historia rodziny w Vacqueyras sięga 1731 roku, a gospodarstwa winiarskie mają obecnie łącznie 41 hektarów, z dodatkowym wolumenem uzupełnionym przez rosnących partnerów, którzy zaopatrują rodzinę od dziesięcioleci.
2023-09-17
Wino Châteauneuf-Du-Pape 2016
Stara Dzwonnica Symphonie des Galets Chateauneuf du Pape Arnoux & Fils 2016 wino ujawnia głębokie kolory z owocowym bukietem, obfite odczucie w ustach z jedwabistymi taninami. Mocne i złożone wino z doliny Rodanu z nutami czerwonych owoców, wzmocnione zwierzęcymi i pikantnymi niuansami. Na podniebieniu pełne i hojne, jego moc zachwyci Cię delikatnymi i jedwabistymi taninami. Po kilku latach cierpliwości bukiet zostanie udoskonalony, rozwijając aromaty rozwiniętych owoców zmieszanych z subtelnymi nutami skóry lub dziczyzny. Będziesz wtedy mógł docenić jej aksamitność, całą jej harmonię... Idealny do wzbogacania wędlin, gulaszu z zająca, serów, młodych serów, dziczyzny, czerwonych mięs, gołębi.