Tamada Mukuzani Kakheti
Wino Tamada Mukuzani Kakheti
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Tamada Mukuzani
Kraj: Gruzja
Region: Kachetia
Producent:Tamada
Szczepy: Saperavi
Rodzaj: czerwone wytrawne
Pojemność: 0,75l
Mocny rubinowy kolor z granatowymi odcieniami. Aromat czarnej morwy i słodkich wiśni z nutami przypraw i wanilii. W ustach obfite, z wyraźną czarną porzeczką, dojrzałą wiśnią i czarną morwą. Dojrzewanie w dębie dało miękkie i aksamitne taniny. Doskonała równowaga i kwasowość w długim wykończeniu. Sugestie kulinarne: Pieczona kaczka, grillowana jagnięcina, zapiekane warzywa.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Tamada Mukuzani jest dojrzała i nadal ma jasny rubin zmieszany z odcieniami błękitu i cegły. Posiada czarną morwę i czereśnię wzmocnioną pikantnymi nutami dębu i wanilii. Podniebienie jest wysmakowane i obfite w nuty czarnej morwy, jeżyny i wiśni. Bogate, aksamitne uczucie taniny wzmacnia strukturę wina. Dojrzewanie dębu dopełnia zrównoważona kwasowość i znakomicie wyrażona winowość.
Mukuzani wyjątkowo dobrze komponuje się ze wszystkim, co pobudza apetyt. Spróbuj uatrakcyjnić swoje doznania kulinarne, serwując to mocne wytrawne czerwone wino z pieczonymi piersiami z kaczki z karmelizowanymi jabłkami; Gicz jagnięca z oliwkami smażona i grillowana z ziemniakami w mundurkach lub bakłażany nasączone przyprawami i ziołami podawane z kotletami jagnięcymi.
2022-06-15
Mukuzani Gruzja
Kolor dojrzały, jasny rubin zmieszany z odcieniami błękitu i cegły. Wyczuwalne aromaty czarnej morwy i czereśni wzbogacone pikantnymi nutami dębu i wanilii. Podniebienie jest smaczne i żywiołowe, z posmakiem jeżyny i wiśni. Bogata aksamitna tanina wzmacnia strukturę wina. Dopełnieniem dojrzewania dębu jest zrównoważona kwasowość. Doskonały kompan do pieczonej kaczki, grillowanej jagnięciny i zapiekanych warzyw.