Anima de Raimat Bianco
Wino Anima de Raimat Bianco
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Anima de Raimat Bianco
Kraj: Hiszpania
Region: Katalonia
Apelacja: DO Costers del Segre
Producent: Raimat
Szczepy: Chardonnay, Xarel·lo, Albariño.
Rodzaj: białe wytrawne
Pojemność: 0,75lcre1
Alkohol: 14%
Wino Anima de Raimat Bianco powstało z gron Chardonnay, Xarel·lo i Albariño. Charakteryzuje się lśniącym jasnożółtym odcieniem z przyjemnymi aromatami białych owoców, owoców tropikalnych, kwiatów oraz przyjemną nut ą limonki na finiszu. Na podniebieniu świeże, dobrze zbudowane o dobrej teksturze oraz długości. Sugestie kulinarne: owoce morza, ryby, kałamarnica, dania z makaronem, dania z ryżem, ptactwo, sałatka rosyjska. Ta ilerdenska winnica z ponad 100-letnią historią zawsze cechowała się innowacyjną jakością. W Raimat stale stosują zrównoważone ekologiczne techniki, aby osiągnąć ochronę środowiska naturalnego.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Słomkowożółty z zielonymi odcieniami, które oznaczają jego młodość i świeżość. Bardzo skomplikowane. Wybitne nuty żółtych owoców (brzoskwinie i nektarynki) i białych owoców (gruszek i melona), nadawane przez odmianę Chardonnay, mieszają się z nutami cytrusowymi i tropikalnymi, które dodają świeżości. Aromaty te przeplatają się z nutami białych kwiatów, które wnosi Xarel·lo. Młode, świeże wino, które jest jednocześnie dobrze zbudowane i kremowe. Żółty owoc powraca w ustach wraz ze świeżymi, cytrusowymi, cytrynowo-limonkowymi nutami, które utrzymują się przez długi czas. To wino może łączyć się z szeroką gamą potraw, w tym tapas (kałamarnice, kalmary, pikantne ziemniaki, sałatki z owoców morza, sałatka ziemniaczana itp.), kremowe makarony i dania z ryżu, biała ryba i skorupiaki. Idealnie nadaje się również do drobiu.
Vol dÀnima, jako Anima de Raimat, jest kulminacją pierwszej 100-letniej historii. Płytki, które noszą ich metkę, są tymi samymi, które widnieją na ścianach zamku Raimat od 1935 roku, po reformie przeprowadzonej przez architekta Rafaela Masó. To wino nowy styl w domu, aby dostosować się do nowych trendów, ze zrównoważoną i uprawnioną uprawę winorośli, uprawniają terroir winnicy: Chardonnay i Xarel·lo, stawiająca na bioróżnorodność, równowagę i szacunek dla ziemi. Historia Raimat sięga 1914 roku, kiedy Manuel Raventós i Domènech nabył działkę suchej i nieurodzajnej ziemi w wyjątkowym otoczeniu, przekształcając ją w to, czym jest dzisiaj: 2245 hektarów w 100% certyfikowanych ekologicznych winnic. Raimat to wyraz win z Lleida, krainy słynącej z jakości owoców, gdzie klimat kontynentalny sprawia, że winogrona z tej posiadłości dają intensywne i aromatyczne wina. Winiarnia jest pionierem w wykorzystaniu najnowszych technologii uprawy i produkcji wina, wyraźnie angażując się w zrównoważoną uprawę winorośli oraz w poszanowanie ziemi i środowiska.