- Polecane!

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Jest to czerwone wino z winogron Tempranillo. Nieprzezroczysty, ciemnowiśniowy. Wykwintne owoce (dżem malinowy) z delikatnymi nutami suszonych owoców (daktyle) i nutami przypraw korzennych (goździki). W ustach aromatyczne i ciepłe, ze zmysłowym i bardzo przyjemnym akcentem środkowym. Doskonale pasuje do czerwonego mięsa grillowanego na węglu drzewnym i gulaszów śródziemnomorskich. Doskonale komponuje się z serami owczymi i wędlinami iberyjskimi.
Ikona Crianzy z Ribery - dobry smak wina pomaga zrozumieć fenomen tej apelacji.
Bardzo ciekawe win, subtelne wino o ciemnym, czereśniowy kolorze . W smaku i zapachu wyczuwa się nuty dojrzałych owoców, śliwki, porzeczki, w tle nuty pieprzu i balsamiczne, długie i skoncentrowane.
Wino Arzuaga Crianza kusi już po otwarciu, bo ma pachnący, perfumowany, średnio-wysoki intensywny nos, który oferuje atrakcyjne aromaty czarnej wiśni i ciemnej śliwki nakrapiane ciemnoczerwoną wiśnią, oliwką, porzeczką, dębem cedrowym i mokrymi nutami ziemi, które dodają zainteresowania i złożoności. Jest średnio-cielesny i wytrawny na podniebieniu z piękną ciemną porzeczką, czarną wiśnią, śliwką, eleganckimi przyprawami dębu cedrowego, z nutą przyjemnych leczniczych i eukaliptusowych charakterów. Kwasy są świeże i ładnie zrównoważone, podczas gdy eleganckie taniny są gładkie, giętkie i drobnoziarniste. Wytrawne, mokre nuty ziemi i drewna utrzymują się w długim, soczystym finiszu. Ciesz się tym wysoce zalecanym zakupem przez następne 4-7 lata.
czerwone wino, które mistrzowsko równoważy moc i elegancję, uosabiając to, co najlepsze w Ribera del Duero. Głęboko zabarwione, z intensywnymi aromatami toffi i nutami drewna cedrowego, ujawnia się na podniebieniu jako rozległe i pełne, z urzekającą teksturą. Jego złożoność sprawia, że jest to dobrze zaokrąglone wino, pozostawiające długotrwały i trwały finisz. Idealne na ważne okazje, jest to naprawdę niezapomniane wino.
Czerwone wino o aromacie czerwonych owoców w nosie, któremu towarzyszą nuty wanilii i kokosa z leżakowania w beczkach. Podniebienie ma szerokie i przyjemne wejście. Świeże i owocowe czerwone wino, które jest trwałe i bardzo wszechstronne.
Wino idealne na święta - w smaku i zapachu wyczuwa się nuty dojrzałych owoców, śliwki, porzeczki, w tle nuty pieprzu i balsamiczne, długie i skoncentrowane.
Nie ma wątpliwości, że wino to jedna z tych przyjemności, którymi można się cieszyć niezależnie od pory roku, w której się znajdujemy. W Arzuadze nie jesteśmy zwolennikami szufladkowania i nie wierzymy, że każdego wina można degustować tylko latem. Jesteśmy przekonani, że latem dobrym czerwonym winem można się delektować z przyjemnością i będzie on idealnym towarzyszem gorących nocy. Skłamalibyśmy jednak, gdybyśmy nie byli realistami i twierdzili, że od listopada wino czerwone, podobnie jak grzyby, zaczyna pojawiać się na stołach znacznie częściej. Powód jest jasny, typowe dla tych daktyli dania łyżkowe doskonale komponują się z czerwonymi winami z Arzuagi. Nasze czerwone wina idealnie komponują się z przepisami, które zaczynają zapełniać nasze stoły aż do powrotu wiosny. Proponujemy na przykład danie tak typowe dla naszej jesieni, jak dynia, tak ceniona do kremów, ryżu czy gulaszu. Jego słodki akcent idealnie komponuje się z czerwonym winem, takim jak nasze Laderas del Norte, oraz jego nowoczesnym i awangardowym krojem. Kolejnym klasykiem, którego nie może zabraknąć na stołach jesienią i zimą, są rośliny strączkowe. Duszona, duszona fasola, pochas z małżami, verdine, ciecierzyca z dorszem i szpinakiem... jakie one są wszechstronne i ile możliwości dają nam w kuchni! Choć możliwości jest wiele i są one bardzo zróżnicowane, dziś proponujemy otworzyć butelkę Arzuaga Crianza i delektować się pyszną soczewicą z kaczką. Arzuaga Crianza to czerwone wino, które oddaje esencję Ribera del Duero. Mocne i delikatne jednocześnie, wino to połączy się z siłą ptaka i soczystością soczewicy, tworząc idealne małżeństwo. Ponieważ zimno zmienia sposób, w jaki jemy, i dlatego zachęca nas, abyśmy zasiedli i w spokoju delektowali się posiłkami po obiedzie. I oczywiście desery! Nie chcemy zakończyć dzisiejszego dnia bez zaproponowania czegoś równie odważnego, co pysznego. Teraz, gdy już masz wrażenie, że całe jedzenie jest gorące, możesz przygotować klasyczny coulant czekoladowy i podać go z kieliszkiem naszego Pago Florentino. Pewnie sukces!
Jak już pisaliśmy na początku, nasze wina łączą się ze wszystkimi porami roku, mamy nadzieję, że będą Państwu smakować zarówno na zimno, jak i przy gastronomii łyżkowej. Zdrowie!
Dymne, suche i spokojne zarazem pikantne wino o smaku drzewnym, które ma również dużo dojrzałych czarnych owoców. W miarę jak wino się rozwija i jest wygładzane przez starzenie się drewna, nabierze bogactwa i doskonałej koncentracji.
Aromaty wiśni, jeżyny, wanilii i mokki z akcentem dymnym i przyprawowym wykazują doskonałą definicję i wychwytują nutę tytoniu fajkowego, gdy wino się rozciąga. Słodki i ekspansywny na podniebieniu, oferujący intensywne ciemne jagody, wiśniowo-waniliowe i lukrecyjne smaki, które są zaostrzone przez pieprzny niuans. Wykazuje silną energię i korzenny nacisk na trwałe wykończenie, któremu nadają kształt gładkie, harmonijne taniny. Wino dobrze komponuję się z gotowaną wieprzowiną z warzywami.
Wino Ribera del Duero w kolorze granatu zawiera bukiet fioletowej śliwki, palonej cebulki kopru włoskiego i krzemienia. Smaki przetworów jeżynowych, likieru wiśniowego, ciemnej czekolady, anyżu i tymianku są wspierane przez głęboko osadzone garbniki, które powoli odpływają w owocowe wykończenie.
Kolor ciemnej wiśni z fioletowymi refleksami. Mocny nos i duża różnorodność aromatyczna dojrzałych czerwonych i czarnych owoców, nuty pikantne i balsamiczne oraz palony finisz. W ustach miękkie i łagodne, o doskonałej owocowości i długości.
Bardzo aromatyczne, zbalansowane wino, którego ciemna owocowość zdominowana jest przez dojrzałe czarne jagody i nuty wiśni, zaokrąglona delikatnymi nutami wanilii i wsparta giętkim, pełnym body. Długi finisz sprawia, że wino jest długotrwałą przyjemnością.
Arzuaga Crianza to bardzo mocna czerwień. Na nosie ma dużą siłę, z wieloma niuansami, w których pojawiają się głównie czerwone owoce i przyprawy. W ustach ma świetną strukturę. Elegancki i przestronny. Jedwabny. Trwałe zakończenie. Wiele hiszpańskich win zawdzięcza swój prestiż, podobnie jak we wszystkich krajach europejskich, wysiłkom niektórych historycznych rodzin i niektórych dużych firm, które zachowały dwa podstawowe wymagania: jakość i osobowość. Te rodzinne firmy przybyły, aby zebrać własne dziedzictwo, które pozwala im opracowywać wina "w domu" ze wszystkimi gwarancjami kontroli. I tak jest w przypadku tej przykładowej winnicy, Arzuaga Navarro, która od momentu powstania na początku lat 90. produkuje wina żniwne po zbiorach z pieczęcią domu i niepowtarzalnym stylem Ribera del Duero.
Kremowa, pełna czerwień z charakterem śliwki i jagód. Ładna czystość owoców do tego. Jest pełna i przełożona warstwą połysku i piękna. Cudowne taniny tutaj
To zdecydowanie najlepsza crianza, jaką znam z Ribera del Duero. W tym winie już od pierwszego kieliszka czuć całoroczną pracę w winnicy, dbałość o najwyższą jakość owoców, bo tylko z najlepszych winogron można zrobić wino tak wysokiej klasy. Pełne, ciężkie wino; miękkie i przyjemne ustach, zostawiające długi posmak – aż się prosi o kawałek konkretnego mięsa.