

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Jasny wiśniowy kolor z fioletowym odcieniem. Drobne i trwałe bąbelki z obfitym musem. Bukiet zawiera intensywne nuty dzikich jagód (malin i jeżyn) zmieszane z subtelną wonią truskawek i kwiatowymi nutami płatków róż i lilii. Ta Cava ma również delikatny aromat ciasta i czerwonej lukrecji. Intensywne i przyjemne, o owocowym i orzeźwiającym smaku (wiśnia i arbuz) oraz doskonałej głębi. Mont Marcal Extremarium Rosado dzięki swojej świeżości, eleganckiemu aromatowi i pobudzeniu bąbelków doskonale komponuje się z tapas, sałatkami, makaronami, paellą, daniami wędzonymi i owocami morza. Biologiczny.
Przejrzysty, bladożółty kolor z drobnymi i stabilnymi bąbelkami, z doskonałym musem. Bukiet jest jasny i świeży, z nutami palonych kaw, połączonymi z wanilią, owocami takimi jak brzoskwinia i grejpfrut, nutami mineralnymi i białymi kwiatami. Świeże, owocowe, kremowe i lekkie. Bardzo przyjemne na podniebieniu z nutami surowych migdałów i orzechów laskowych.
Ta brutalna Cava oferuje standardowe odczucie w ustach i solidną ogólną równowagę. Smaki drożdży, jabłka i zielonego melona kończą się kremową nutą masła hodowlanego.
Jasny, jasnożółty cytrynowy. Czuję zapach kredy. Polne kwiaty. Zapach grubej skórki cytryny, gdy kroisz ją ostrym nożem, a olejki wypełniają powietrze. Gdy wino stoi w kieliszku, narastają mocne nuty kwiatowe – niczym wosk , ciężkie białe hiacynty na moim kuchennym stole, które wypełniają powietrze, gdy wchodzę wczesnym rankiem do kuchni. Mokre granitowe skały po burzy. Cytrynowa cukiernica. Sorbet. Na podniebieniu tak intensywna cytryna, że smakuje jak prąd elektryczny biegnąc przez cytryny zamienione w żyrandole z kryształów cytrusów łapiących każde ostrze światła. Wino, które toruje sobie drogę po ciele, niczym światowej klasy narciarz pokonujący nieskazitelną biel czarnej trasy. Tak pozornie bez wysiłku, z taką gracją, tak wykwintny, tak utalentowany. Wspaniałość, moc, czystość.
Jasno bladożółty kolor z klasycznym tostowym aromatem wanilii i kokosa z aromatami owoców pestkowych i cytrusów. Podniebienie jest dobrze zrównoważone kremowym musem i nutami białej brzoskwini, tostów i migdałów.
Lekka Cava Extremarium Brut Reserva z Mont Marcal lśni w kieliszku olśniewającą jasnożółtą barwą. W środku ton zmienia się w czarujący kolor. Ten Mont Marcal Cava prezentuje nos z wszelkiego rodzaju czarnymi wiśniami, wiśniami morello i śliwkami. Jakby to już nie było imponujące, poprzez leżakowanie w małych drewnianych beczkach dodaje się orientalne przyprawy, prażone orzechy laskowe i cynamon.
Na języku ta lekka cava charakteryzuje się niesamowicie kremową konsystencją. Dzięki witalnej owocowej kwasowości Cava Extremarium Brut Reserva jest imponująco świeża i żywa na podniebieniu. Finał tej cavy z winiarskiego regionu Katalonii w końcu przekonuje dobrym posmakiem.
Jest to napięte i w porządku z kilkoma miłymi wskazówkami toasty. Jest soczysty i precyzyjny z lekką pikantną krawędzią cytrynowych owoców, a także ładnymi delikatnymi nutami tostowymi i chlebowymi. Bardzo delikatny i wyrazisty z piękną równowagą.
Wino o czystym bukiecie złożonym z nut kawowych i waniliowych przemieszanych z aromatami owocowymi, kwiatowymi i mineralnymi. W ustach świeże, lekko kremowe, dobrze zbudowane, o przyjemnym posmaku surowych migdałów i orzechów laskowych. Podawać do dań o wyrazistym smaku, serów, dojrzewającej szynki, ryb, owoców morza, deserów na bazie wanilii i czekolady lub jako aperitif.