Felix Solis Conquesta Cabernet Sauvignon Vino Tinto
Wino Felix Solis Conquesta Cabernet Sauvignon Vino Tinto
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Felix Solis Conquesta Cabernet Sauvignon Vino Tinto
Kraj: Hiszpania
Region: Kastylia La Mancha
Producent: Felix Solis Avantis S.A.
Szczep: Cabernet Sauvignon
Rodzaj: czerwone, wytrawne
Temp. serwowania: 16-18°C
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 13% c3
Nota degustacyjna:
Conquesta to czerwone wytrawne wino powstało w całości z odmiany Cabernet Sauvignon uprawianej w regionie Kastylia La Mancha w Hiszpani. Wino mieni się jasno rubinowym odcieniem z przyjemnymi aromatami czerwonych i ciemnych owoców z delikatnym akcentem zielonego pieprzu. W ustach świeże i żywe z dobrą strukturą lekko zaznaczonymi garbnikami i długim eleganckim wykończeniem. Sugestie kulinarne: potrawy z grilla, czerwone mięsa, potrawy na bazie makaronów i ryżu, deska serów, deska wędlin.
Winnica
Felix Solis Avantis S.A. to rodzinna firma działająca na rynku od 1952 roku. Felix Solis Fernandez i jego żona Leonor Yanez przeprowadzili się do Valdepeńas z Villanueva de los Infantes. Kupując Casa del Huerto del Cura, gdzie zaczeli robić wino. Obecnie winnica zachowuje magazyny, gliniaste dzbany, piwniczkę z beczkami, podziemną jaskinię i typową strukturę dworów Manchegan. Pracują z mottem „Dobre wino powinno być dostępne dla każdego... dlatego chcemy produkować wina jakościowe poprzez winogrona i wina wytwarzane z tymi samymi wartościami co nasz ojciec”
Félix Solís to rodzinna firma zajmująca się produkcją wysokiej jakości win, soku winogronowego i sangrii. Firma posiada dwie winiarnie w najważniejszych apelacjach środkowej Hiszpanii; Valdepeñas i La Manchy. Winiarnia Valdepeñas została otwarta w 1975 roku i posiada jedne z najlepszych i najnowocześniejszych technologii produkcji i butelkowania na świecie. Witryna jest jednym z największych przedsiębiorstw rodzinnych pod względem odbioru winogron, ze zdolnością zbioru 7,5 miliona kilogramów i zakładem produkcji wina o 175 milionach kilogramów winogron. Na potrzeby tradycyjnego leżakowania na miejscu znajduje się duża jaskinia z beczkami z dębu amerykańskiego, niezbędnymi do produkcji crianz, Reservas i Gran Reservas.