Finca Luzon Monastrell Organic Bez Siarczynów
Wino Finca Luzon Monastrell Organic Bez Siarczynów
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Finca Luzon Monastrell Organic Bez Siarczynów
Region: Hispania Jumilla
Apelacja: DOP Jumilla
Producent: Bodegas Luzón
Szczepy: 100% Monastrell
Pojemność: 0,75l C3
Wino szczere, świeże, owocowe i smaczne. Rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. W nosie nuty czerwonych, rozstawionych i balsamicznych owoców. Na podniebieniu jest zrównoważone, soczyste, z bardzo dobrymi doznaniami taninowymi i długie.
Certyfikaty
Rada Regionu Rolnictwa Ekologicznego Murcji
Bodegas Luzón wprowadził na rynek swoje nowe odniesienie, które dołącza do rodziny asortymentu Finca Luzón. Wino 100% Monastrell, bez dodatku siarczynów, organiczne, pochodzące ze zrównoważonych upraw, przy minimalnej interwencji i odpowiednie dla wegan.
Finca Luzón Orgánico Sin Sulfitos (ChNP Jumilla) jest wytwarzana z suchych winnic winnicy, uprawianych metodami ekologicznymi i w procesie prowadzonym w równowadze ze środowiskiem, zgodnie z filozofią winnicy, jednej z nielicznych hiszpańskich winnic o wymagających Certyfikat WfCP (Wineries for Climate Protection), który poświadcza zrównoważony rozwój we wszystkich procesach przycinania, zbioru, produkcji wina i gospodarki odpadami.
Młode wino, 100% Monastrell, stworzone w wyniku procesów z minimalną interwencją, przeznaczone dla wszystkich miłośników wina, zwłaszcza tych, którzy poszukują esencji produktu ekologicznego z zaletami braku siarczynów, co osiągnięto dzięki doskonałej kondycji. winogron, a także ciągłe innowacje i rozwój winnicy w dostarczaniu nowych metod tworzenia wina.
Finca Luzon Monastrell Organic Bez Siarczynów - Opinie klientów
Hiszpanistke czerwone wino organiczne
Wino organiczne, które pozwala na kompletne połączenie z grillowanymi warzywami, ryżem, makaronem, roślinami strączkowymi lub średnio dojrzewającymi i pieczonymi serami. Jest dostępny w sklepie internetowym winnicy, ale przez ograniczony czas.
2024-01-18
Wino Monastrell
Ma rubinową barwę i dużo aromatów czarnej porzeczki, wiśni i śliwki. Harmonijnie charakteryzuje się średnią treściwością, miękką strukturą i odpowiednią dozą kwasowości. Taniny są również delikatnie zaostrzone. Jednak było to odczuwalne tylko przy pierwszym łyku, a taniny stawały się coraz bardziej zauważalne w miarę upływu czasu od pierwszego łyku. Pierwszy łyk, który wypiłem zaraz po otwarciu, zrobił na mnie wrażenie, ale później taniny sprawiły, że finisz był nieco rozczarowujący. Choć wynika to z charakteru odmiany, pomyślałem, że fajnie byłoby, gdyby taniny były nieco bardziej harmonijne. Mówi się, że odmiana winogron o nazwie Monastrell ma grubą skórkę winogron i wysoką zawartość cukru, co skutkuje wysoką zawartością garbników i wysoką zawartością alkoholu. Jednak w porównaniu do zawartości alkoholu wynoszącej 15% ma bardziej miękką konsystencję i strukturę, dzięki czemu możesz cieszyć się nim wygodnie. Jednak upijesz się trochę bardziej niż wtedy, gdy zwykle pijesz inne wina. Mówi się, że jest bardziej miękki od soku wyciskanego, ponieważ ekstrahowany jest metodą swobodnego wyciskania soku, w której winogrona są rozgniatane, a następnie wypływają w sposób naturalny, bez sztucznego ściskania.