Hacienda López de Haro Reserva Rioja
Wino Hacienda López de Haro Reserva Rioja
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Hacienda López de Haro Reserva Rioja
Kraj: Hiszpania
Region: Rioja
Producent: Bodega Classica
Szczepy: Tempranillo
Garnacha and Graciano
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 13,5% Bk20
Rioja Hacienda Lopez de Haro prezentuje jasny wiśniowo-czerwony kolor i obrzeże z odcieniami dachówki. Wysoka intensywność aromatyczna, czysty i zdrowy zapach wina. Złożony na nosie z niuansami kawy, wanilii, palonej i balsamicznej zintegrowanymi z intensywną nutą dojrzałych owoców.
Podniebienie eleganckie i okrągłe. Jest dobrze zbalansowany dzięki aksamitnemu atakowi, po którym następuje przyjemna kwasowość oraz jedwabisty i mocny posmak wynikający ze szlachetnej i dojrzałej taniny. Jego długi posmak ma pikantne i balsamiczne nuty, wynikające z długiego i spokojnego starzenia się, a także owocowych niuansów, które odkrywają jego osobowość. Sugestie kulinarne: Wino polecane do delikatnych dań, jagnięcina, cielęcina, królik w sosie śmietanowym, naleśniki z mięsem, łagodne sery.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Hacienda López de Haro to wino o intensywnym kolorze granatu i przyjemnym aromacie, w którym wyróżniają się niuanse dojrzałych owoców. Podniebienie jest miękkie, wyraziste i eleganckie, łącząc owocowy charakter z nutami beczki, w idealnej równowadze. Okrągłe, przyjazne i wyraziste odmiany Tempranillo, Garnacha Ink i Graciano, z klasycznym starzeniem przez 10 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu używanych 1 do 3 razy.
Serce Rioja nadaje tchu i żywotności winom z Rioja a wina z San Vicente de la Sonsierra są tego dobrym przykładem. Winnica znajduje się w uprzywilejowanej sytuacji do uprawy winorośli. Region położony pod pasmem górskim Toloño, który chroni go przed zimnymi wiatrami Morza Kantabryjskiego i rzeką Ebro na południu, zapewniając niezbędną wilgoć. Ta lokalizacja tworzy idealny mikroklimat dla winnicy. Z jednej strony przy wystarczającym wietrze, aby ułatwić idealne napowietrzanie winorośli, z drugiej strony sprzyjające łagodnym temperaturom przez cały rok z większą ilością opadów w miesiącach zimowych. W regionie San Vicente de la Sonsierra są najlepsze stare winnice Tempranillo w Rioja Alta. Uprawiane przy użyciu systemu pucharów na bardzo słabych glebach, znacznie zmniejsza ich produkcję i podnosi jakość kiści. Pola San Vicente są pełne skalnych pras do wina i innych prehistorycznych miejsc związanych z uprawą winorośli. A w tej okolicy wino było już produkowane ponad dwa tysiące lat temu. Historia wina Rioja w czystym stanie.
Nagrody:
Srebrny medal Międzynarodowy konkurs wina i napojów spirytusowych 2023. Londyn
Srebrny medal Dekanter Asia Wine Awards 2021.
Brązowy medal Decanter World Wine Awards 2021. Wielka Brytania.
92 punkty Recenzja Roberta Parkera
Hacienda López de Haro Reserva Rioja - Opinie klientów
Wino Reserva Rioja za 50 złotych
W aromacie fenomenalna eksplozja owoców, z pikantnym wydźwiękiem oraz subtelnie wplecionymi niuansami dębu. Nuty śliwek, korzenny cynamon, delikatne akcenty kokosowe i egzotyczne przyprawy łączą się w perfekcyjny sposób z charakterystycznym dla regionu Rioja bukietem. Smak doskonale skonstruowany, emanujący silną strukturą, której każdy detal jest precyzyjnie dopracowany. W pierwszym kontakcie prezentuje się okrągło i zaskakująco leniwie, by w końcowym etapie ukazać swoje prawdziwe oblicze. Doskonałe partnerstwo dla wykwintnej paelli, czarnego ryżu, kalmarów w delikatnym sosie z tuszu, a także dla koneserów czerwonego mięsa - eleganckiego steku podawanego z aromatycznym sosem Black Pepper. Wspaniale komponuje się również z intensywnie grillowanymi żeberkami, pizzą z subtelnymi anchois i głębokim smakiem czarnych oliwek, jak również z makaronem podawanym z wybornym sosem bolońskim, korzennym chorizo oraz wykwintnymi hiszpańskimi serami.
Wino Tempranillo Lopez de Haro Rioja
Jedno z naszych ulubionych win w Bachus! Absolutnie uwielbiamy wina Hacienda Lopez i z powodów kulinarnych. Lopez Rioja Reserva ma piękny, ciemnorubinowoczerwony kolor. Nos jest pełen złożonych aromatów cedru, skóry, dojrzałych słodkich owoców i ziół z delikatnym dębowym wykończeniem. Bogata tekstura i soczystość na podniebieniu, ujawniająca gęste owoce jeżyn, lukrecję, kakao i przyprawy, finiszujące obficie i złożone. Pozostawione do oddychania, będzie pięknie ewoluować w kieliszku.
Wina Rioja
Wow, duży, imponujący łyk wina. Złożone aromaty skóry, tytoniu, urocze akcenty owoców jeżyny. Jest to wino ciężkie, które należy pić powoli i ewentualnie samotnie, aby nie rozpraszać się. Ma odpowiedni czas, jest dobrze zbudowany, a na swoim koncie ma o wiele więcej.
Dobre wina Rioja
Hacienda López De Haro Reserva Rioja ma piękny rubinowo-czerwony kolor z obfitymi łzami. W nosie wino ma przyjemną świeżość z nutami czekolady z czarnymi i czerwonymi owocami, śliwkami, dojrzałymi jagodami, wiśniami i skórą. Na podniebieniu, mocne, pełne, owocowe, czerwone jagody, strukturalne, mocne i skoncentrowane o dobrej kwasowości, zrównoważone i aksamitne garbniki. Wspaniałą rzeczą w winach Hacienda López De Haro jest przyjemna równowaga między mocą i świeżością z przyjemną mineralnością. Hacienda López De Haro Reserva Rioja to wino o doskonałym stosunku ceny do jakości.
Hiszpańskie wino z wakacji
Oleiste, bogate i intensywne, ze słodką taniną w ustach, ukazujące wielką finezję. Dobrze zbalansowana kwasowość z alkoholem, z przewagą typowej dla Lopez de Haro Rioja świeżości. Długi, chłodny i mineralny finisz z nutą szlachetnego drewna. Z przyjaciółmi po wakacjach przygotowaliśmy zapiekanki warzywno-fasolowe oraz zupę z kury.
Rioja Hacienda López de Haro Reserva 2016
Bardzo eleganckie wino od zapachu do finiszu. W nosie czarna wiśnia i nuty lukrecji, goździków i odrobiny pieprzu. W ustach dużo wiśni z pięknie wyważonymi nutami drzewnymi.
Rioja 2016
Tak to wino Rioja dla Ciebie i dla nas. Wyprodukowane z winogron Tempranillo i Graciano ze starych winorośli rosnących na tarasach w San Vicente de la Sonsierra w pobliżu Ebro, to niesamowite wino Reserva dojrzewa przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu, aby osiągnąć złożoność, którą wykazują tylko najlepsze wina Rioja. Cudowne wino o wspaniałej barwie i czerwonych obwódkach dachówki oraz magicznym aromacie owoców i przypraw. W ustach garbniki mieszają się z kojącymi ziołowymi i waniliowymi nutami, które utrzymują się na klasycznym i harmonijnym finiszu. Hacienda López de Haro Reserva posiada również certyfikat przyjazności dla wegan V-Label, który gwarantuje, że w procesie produkcji nie użyto żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego.
Rioja Reserva 2018
Jego szczególnie przezroczysty rubinowo-czerwony kolor wprowadza nas w delikatną interpretację odmiany Grenache. Nie brakuje aromatów truskawek, papryki, peelingu i czerwonych porzeczek. Wykazuje zaskakującą świeżość i intensywną kredową mineralność . Gąbczasty i płynny, ale o silnej osobowości. Zaokrąglone i dobrze wypolerowane taniny tworzą idealną strukturę, aby lepiej docenić intensywne nuty czerwonych owoców . Drewno jest wyczuwalne przez szorstkość w ustach, ale pozostaje w tle, wspierając główną gwiazdę, owoc. Niemal francuski styl z wyczuwalną czystością i aksamitnym odczuciem, Wino Rioja rozwinęła się w delikatne wino, pozostawiając na boku soczysty i żywiołowy charakter.
Rioja Reserva Lopez de Haro
Głęboka, grantowa barwa. Wyczuwalne aromaty ciemnych owoców, przypraw, trufli i gorzkiej czekolady, z nutą dębu. W ustach złożone, z doskonałą równowagą pomiędzy kwasowością i łagodnymi taninami.
Hacienda López de Haro Reserva Rioja 2014
Jasna, dojrzała wiśniowa czerwień. Intensywny i złożony w aromatach. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, otoczonych białymi kwiatami, kwiatem migdałów i miotłą. Akcenty cynamonu i nut żywicznych. Aksamitny w ataku, gładki i delikatny. Jest elegancki, zrównoważony i harmonijny na podniebieniu. Wino Rioja w dobrym wydaniu.
Rioja to czerwone wino tempranillo
Rioja to czerwone wino, które na nosie oferuje nam świeże i żywe aromaty przypominające czerwone owoce w towarzystwie kwiatowego dotyku i pociągnięć pędzla nut balsamicznych. W ustach wchodzi słodki i wyrazisty, z ciałem i obecnością. Dobrze skonstruowane czerwone wino, z miękkimi garbnikami, z całym charakterem krajobrazu Rioja
Hacienda López de Haro Reserva Rioja 2017
Perfumowany nos ciemnej wiśni, śliwki, kokosa, cedru i suszonego tymianku. Pełny z garbnikami do żucia. Bogaty i uporządkowany o kredowej konsystencji i mocnym, pysznym wykończeniu.
López de Haro Reserva Rioja 2017
Ciemny rubin. Żywe, dymne i przyprawowe aromaty wiśni i cassis wykazują bardzo dobrą klarowność i nutę kandyzowanej róży. Sappy, przenikliwy i skoncentrowany na podniebieniu, oferujący drobno wytrawione i atrakcyjnie słodkie smaki ciemnych jagód, wiśniowej coli i ciastek przyprawowych wraz z subtelnym niuansem tytoniu do żucia. Zamyka się imponująco długo i żywo, z rezonującą kwiatowością i żującymi, młodzieńczo chwytającymi garbnikami, dodając ostatecznego chwytu. Wyhodowany w nowych i używanych beczkach z dębu francuskiego.
Wina Rioja Lopez Hiszpania
Świeży zapach anyżu w tym winie Rioja ma podłoże ziemistości flaków i byłby całkiem pyszny z miską flaków duszonych w czerwonym winie. Oferuje rodzaj bogactwa bez ciężaru, który pozwala pachnącym pieprznym i wiśniowym smakom przetrwać przez ciemne, ziemiste garbniki, trochę gorzkie, trochę dębowe, ale w końcu chłodne wykończenie
Polecane produkty
Muga Reserva Seleccion Especial Rioja Tempranillo
- -65,00 zł
Baron de Ley Graciano Varietales Rioja
Baron de Ley Maturana Varietales Rioja
Torre Muga Rioja Tempranillo
- -80,00 zł
2024-09-17
Wino rioja resevra
Garbniki obecne w winie długo utrzymują się w posmaku. Łączą się z cierpką kwasowością, tworząc harmonijną mieszankę. Początkowo smaki garbnikowe osiągają szczyt, zanim rozproszą się w łagodnym odczuciu. Posmak wina pokazuje dzikie zioła i czerwone jagody. Subtelny złożony aromat wina jest nasycony nutami owocowymi. Zawiera wyraźne składniki toffi, karmelu, cynamonu i kokosa. Hiszpańskie wino Rioja polecane do dań mięsnych i makaronowych sprawia, że posiłki stają się jeszcze smaczniejsze. Można to zastosować do wołowiny, jagnięciny, dziczyzny, a nawet pieczonego mięsa.