

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Czarne wiśnie i jagody, pikantne duszone śliwki, lukrecja, obrócona ziemia. Ma w sobie stary australijski wytrawny czerwony smak, który jest bardzo atrakcyjny, przypominający czasy, gdy czerwone wina były leżakowane w starych dębowych beczkach, w tym przypadku mówimy o 12 miesiącach w 50-letnich dębowych kadziach. To powolne wino, fiołków, anyżu, śliwek, skóry i ziemi. Wyrazistość narasta, taniny wysuwają się na pierwszy plan, gdy wino przesuwa się po języku w kierunku długiego finiszu. Tak więc, tak łatwo się nim cieszyć już teraz. Jeśli możesz, przechowaj w piwnicy.
Wino ma charakterystyczną średnią głębokość wiśniową barwę z jasnoróżową obwódką. Bardzo intensywne aromaty z nutami balsamicznymi i korzennymi, wanilią, karmelem, czekoladą, miętą i przyprawami na owocowym tle śliwek i suszonych moreli. Zbalansowane na podniebieniu, z elegancką kwasowością, dobrą strukturą, okrągłymi, polerowanymi taninami i błogo kremowym wykończeniem. Finisz jest bardzo długi. To najwyższej klasy Gran Reserva, która nie ma sobie równych. Elegancki, złożony, wyrafinowany.
Dobry Hiszpan, jaskrawoczerwony i granatowy z obrzeżem Turing do cegły pokazujący jej przedłużone starzenie. Dojrzałe dojrzałe czarne owoce, wanilia i przyprawa cynamonowa z głębokim mineralnym rdzeniem. Odpowiednie do potraw: pieczone mięsa, foie, sery dojrzewające i pleśniowe.
Prawie rodan z pikantnym, mięsistym, dziczy tym stylem, to piękno oferuje wiele czerwonych i czarnych porzeczek, przypraw cedrowych, kadzideł oraz aromatów i smaków tytoniu. Jest średni do pełnego ciała, ma wspaniałą równowagę, jedwabiste garbniki i jest po prostu aktem klasowym. Rok 2015 to bogatsze, bogatsze wino, a rok 2016 pokazuje odrobinę świeżości i elegancji. Oba są pięknymi rocznikami, które warto kupić, piwniczną i pić
Jest to bardziej powściągliwe i mniej otwarte na nosie w porównaniu do Viña Muga, stopniowo rozwijając się, aby ujawnić kuszące zapachy malin, pokruszonej truskawki, ciepłej skóry, terakoty i odrobiny soku mięsnego. Wymagało to więcej dekantacji niż wina Muga. Podniebienie jest pięknie zrównoważone drobnoziarnistymi taninami i ultra gładkie pod względem tekstury. Warstwy czerwonych owoców splecionych z goździkami, gałązki świeżej mięty i krwisto-pomarańczowy jaskółczy ogon w wykończenie o zabarwieniu sojowym, które spodziewasz się rozdmuchać, choć spada; potrzebuje może kolejnych 12-18 miesięcy, aby naprawdę pokazać, do czego jest zdolny. Wspaniały.
Jest to cudownie gładka, średnio treściwa, jedwabista czerwień pełna dojrzałych, ciemnych jagód, słodkiej wanilii i odrobiny pikanterii. Choć można by wygodnie schować to wino jeszcze przez kilka lat, zalecamy delektowanie się nim już teraz (w końcu to już coś do leżakowania!) – to po prostu światowej klasy Rioja postarzane w beczkach w super gorącej cenie! Wejdź w to.
Jeśli na świecie jest choć jeden człowiek, który zna hiszpańskie wino i Rioję ( „ree-OH-hah” ), to jest nim krytyk, sędzia i pisarz brytyjskiego mistrza wina, Tim Atkin. Spośród ponad 1200 win Rioja Atkin wiruje, popija i pluje, aby wybrać najlepsze z najlepszych w swoim corocznym Raporcie Rioja. A konkurencja w tym roku była ciężka, a Atkin przyznał : „To najbardziej ekscytująca i różnorodna linia win, jakie kiedykolwiek jadłem z Rioja”.