

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Świeży i subtelny nos, czyste aromaty owoców pestkowych z nutą białych kwiatów i ziół. Na podniebieniu lekkie i rześkie, ale z dobrą koncentracją owocu i orzeźwiającym wytrawnym, lekko mineralnym finiszem. Świetnie sprawdza się do białych ryb, drobiu, makaronów z kremowymi sosami i owocami morza, a także jak samodzielne, dotrzymujące towarzystwa wino.
Choć nie jest to typowy mainstream, białe Rioja jest teraz zdecydowanie „rzeczą”. Na podstawie takich przykładów łatwo zrozumieć dlaczego. Wyprodukowane wyłącznie z Viura i pozostawione na 4 miesiące w amerykańskim dębie, aby nabrało smaku, otrzymujesz idealną równowagę między dojrzałymi owocami tropikalnymi a tostowym brioszkiem. Jak zawsze mówimy, jeśli uwielbiasz pić białe burgundy, zdecydowanie powinieneś odkorkować jedno z nich!
Dojrzałe owoce, daktyle i banany. Notatki starzenia, które czynią go interesującym i złożonym. Mięsiste i świeże, długie i zrównoważone, pozostawia przyjemne wspomnienie.
W świetle tego López de Haro łączy nowy i stary styl, oferując świeże podniebienie uzupełnione dojrzałymi owocami pestkowymi, takimi jak biała brzoskwinia i gruszka. Jest też bardzo subtelny charakter migdałowy, wynikający z minimalnego starzenia dębu. Ponieważ z pewnością bardziej odpowiada współczesnemu, spragnionemu owoców podniebieniu, wino to jest doskonałym sposobem na zapoznanie się z innymi winami, które Rioja ma do zaoferowania. Oczywiście doskonale komponuje się to z solonymi tapas lub solonymi orzechami.
Lopez de Haro Blanco to uczucie świeżych białych owoców o pięknie zintegrowanym odcieniu jasnego drewna. W kieliszku wino jest żółte, woskowate z odcieniami złota. Smak jest długotrwały, średni do pełnego, nieco tłusty z przyjemną kwasowością i drobnymi garbnikami.
Jest to wino o intensywnych aromatach owoców i ziół, z których wyróżnia się świeżość, elegancja i delikatność. Białe wino do łatwego picia i towarzyszące tapas, przystawkom i potrawom z ryżu.
W kieliszku prezentuje słomkową szatę z jasnym odblaskiem. Bukiet jest bardzo nietypowy i ujawnia aromaty świeżo ściętego bukszpanu, owoców tropikalnych i cytrusów. W ustach orzeźwiające nuty cytrusowe z delikatnym ziołowym akcentem. Wino jest orzeźwiające i delikatne, doskonałe do łączenia z owocami morza i delikatnym drobiem.
Biała Rioja wyszła z mody, ale powróciła, a przy takich winach łatwo zrozumieć, dlaczego. To dowód na to, że czasami cierpliwość wygrywa. A na to musieliśmy czekać strasznie długo. Jest wytwarzany z winogron pochodzących z winorośli, które mają nawet osiemdziesiąt lat. Winorośl z tego wieku daje naprawdę maleńkie porcje winogron, dzięki czemu wszystkie smaki są zintensyfikowane – można to posmakować w tym głęboko aromatycznym winie. Jest orzechowy, bogaty i pełny z naprawdę bardziej kremową konsystencją. To mocne wino, pełne smaków dojrzałych żółtych owoców – ale jest też przyjemne i rześkie. Pomyśl o gruszce, pigwie i miodzie z cytrusowym kręgosłupem. To jest wspaniałe ze słonymi potrawami w stylu tapas, takimi jak solone migdały lub szynka Serrano.
Bardzo jasne wino o jasnożółtej barwie, rozpoczyna się lekko aromatycznym nosem, które wzmacnia się odrobiną napowietrzenia i emanuje szeregiem czystych aromatów odmian: jabłka, brzoskwini, kopru włoskiego i egzotycznych owoców na dyskretnym tle mineralnym. Pełne, maślane, czyste i świeże na podniebieniu, ma syropowaty posmak.
2024-12-27
Biała Rioja Viura 2023
Biała Rioja Viura 2023 to żywe i zachwycające białe wino, charakteryzujące się wyraźną ostrą kwasowością. Bukiet jest intensywny, rozwijając różnorodną gamę zapachów, w których mieszają się nuty cytrusowe i kwiatowe. W smaku jest intensywny, z lekkością, która łączy się z chrupiącą kwasowością, która odświeża i utrzymuje się, zapewniając czysty i dobrze zdefiniowany profil. Jest idealny dla tych, którzy szukają żywej i ekspresyjnej libacji.