

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Złożone aromaty, słodkie, dymne nuty, dojrzałe ciemne owoce. Podniebienie jest mocne, ale eleganckie, ze złożonymi smakami, nutami przypraw, okrągłymi, miękkimi taninami i długim finiszem. Eleganckie wino Rioja.
Wyjątkowa jakość owoców sprzyja długoterminowemu starzeniu tej butelki. Prezentuje granatowo-czerwony kolor o średnio-wysokiej intensywności, aromaty czarnej porzeczki, jeżyny, śliwki, a następnie goździków, białego pieprzu, anyżu i cedru. Ma pełne odczucie w ustach, chociaż nadal świeże i jasne, i ma długi finisz. Rioja Tempranillo to śmiałe wino dobrze komponuje się z wszystkim, co kremowe lub tłuste, aby zrównoważyć jego taninową strukturę. Można go pić z tłustym, dojrzałym serem, grillowanymi na węglu drzewnym warzywami i marmurkowym mięsem lub treściwym gulaszem z dziczyzny.
W smaku wyczuwalne są nuty jeżyny, śliwki i odrobina przypraw, a jego gładka i aksamitna konsystencja podkreśla oddanie ekologicznemu winiarstwu.
Marques de Riscal Rioja Reserva 2020 to hiszpańskie czerwone wino klasy premium, które oferuje wyjątkowy smak i aromat. Wino ma ciemną, intensywną, czarną wiśniową barwę z dużą głębią i prawie bez oznak starzenia. W nosie oferuje wyrazisty bukiet aromatów, w tym nuty lukrecji, cynamonu i czarnego pieprzu, z subtelnymi nutami długiego starzenia w beczce, tworząc złożony i skoncentrowany smak owoców. Wino Tempranillo Rioja jest świeże, łatwe do picia i charakteryzuje się dobrą strukturą i pięknymi, polerowanymi taninami. Oferuje długie i trwałe wykończenie, pozostawiając delikatne balsamiczne przypomnienia najwyższej jakości. Marques de Riscal to zachwycające wino, które łączy elegancję, równowagę i strukturę. Wino Rioja jest wszechstronne, dzięki czemu idealnie nadaje się do szerokiej gamy dań, w tym szynki, łagodnych serów, dań z fasoli i roślin strączkowych, czerwonego mięsa i drobiu. Dobrze komponuje się z zapiekankami, które nie są mocno przyprawione, a także z grillem i pieczenią. Niezależnie od tego, czy wybierasz się na romantyczną kolację, czy przyjmujesz gości, to wino z pewnością zrobi na Tobie wrażenie swoim wyjątkowym smakiem i wszechstronnością.
Przyjemnie owocowa Rioja bywa nawet w marketach wino marketowe lecz dobre
Czerwień hiszpańska dominuje w kieliszku pokazując aromaty dojrzałych owoców leśnych, z akcentem balsamicznym i spożywczym (przypieczona skórka chleba, śmietana), na podniebieniu pełne i soczyste, zrównowazone, o dobrej strukturze i zaokrąglonych, eleganckich taninach, zakończenie długie i świeże. Osobiście wino Rioja Marqués de Riscal degustuje do pieczonych udek kaczych z pieczonym burakiem i zapiekanymi ziemniakami.
Marqués de Riscal Rioja DOCa Reserva Rioja czerwone wino które mi zaimponowało wyrazisty aromat z balsamicznymi i pikantnymi nutami, złożony z ciemnych jagód i przypalonych skórek chleba.
Bogato skoncentrowane czerwone wino emanujące głębokimi aromatami dojrzałych czerwonych owoców, niuansowanymi korzennymi nutami i nutami starzenia w dębie. W smaku ujawnia solidne wejście, płynnie świeżą progresję i przedłużone, wysoce satysfakcjonujące wykończenie.
Marques de Riscal Reserva Rioja W kieliszku ma głęboki rubinowy kolor, a w jego bukiecie dominują aromaty dojrzałych czerwonych owoców, z nutami przypraw, wanilii, czekolady i delikatnym akcentem balsamicznym. W smaku jest złożone, dobrze zbalansowane, z miękkimi taninami i długim, eleganckim finiszem. To wino świetnie pasuje do dań kuchni hiszpańskiej, takich jak pieczone mięsa, grillowana jagnięcina, czy dojrzewające sery. Marqués de Riscal Reserva to doskonały wybór zarówno do natychmiastowej degustacji, jak i do przechowywania w piwniczce, gdzie z czasem nabiera jeszcze większej głębi i złożoności.
Rioja ma ciemnoczerwony fioletowy kolor. Ma aromaty dębu i czarnej wiśni, wytrawną, subtelną słodycz i gorzką, lekką taninę na końcu. Wyczuwalny jest niepowtarzalny smak i aromat Temporanilo, jednak finisz jest krótki, przez co nie sprawia wrażenia wina bardzo ekonomicznego.
wino o fantastycznej złożoności aromatycznej. Początkowo wiśnie, następnie maliny, a później jeżyny, zanim pojawią się nuty przypraw. Wszystko to stanowi podstawę dla luksusowego, eleganckiego, warstwowego tempranillo z górskimi jagodami, świeżo zebranymi wiśniami i popękanymi kwiatowymi ziarnami pieprzu. Koncentracja tego wspaniałego wina rośnie w miarę jak finisz się utrzymuje: jest po prostu królewski.
Klasyczna Rioja z wyrafinowanym i pikantnym nosem, ukazującym delikatne przyprawy, nową skórę, żelazo, śliwki i skórkę pomarańczową. Eleganckie i bardzo dopracowane na podniebieniu o średniej treściwości, z delikatnymi taninami i soczystymi owocami jagodowymi. Długie, powściągliwe i jasne w finiszu. Dobre połączenie jedzenia i wina w idealnym przypadku zapewnia więcej przyjemności niż delektowanie się jednym i drugim osobno. Ponieważ każdy z nas ma inną wrażliwość na różne smaki i preferencje, definicja „idealnego połączenia” jest różna i to stanowi zabawną część łączenia jedzenia i wina. Więc nie martw się jeżeli za pierwszym razem trafnie nie będzie. Lecz raczej skorzystaj z podpowiedzi, właściwe poleca sommelier Bachus Wina.
Jej piękny kolor, dość ciemna wiśnia i granatowe odcienie na feldze nie wykazują zbyt wielu oznak ewolucji. W nosie emanuje aromatami przypraw (wanilii, pieprzu i cynamonu) oraz nutami skóry, a także owoców (skórka czarnej śliwki) i kakao. Wkrótce ujawniają się również delikatne nuty tostowe i słodkie (kokosowe), wszystkie doskonale zintegrowane dzięki dobrej koncentracji dojrzałych owoców. Na podniebieniu jest delikatne i eleganckie, z delikatnymi, zaokrąglonymi taninami , jedwabistym posmakiem i odpowiednią kwasowością. W sumie okazuje się, że jest to wino o dużej gładkości, dobrze zdefiniowane i łatwe do picia . Jej finisz jest długi, balsamiczny (lukrecjowy), mlekowy i z odrobiną goryczki.
W każdej butelce Marqués de Riscal Reserva istnieje historia, w rzeczywistości historia najstarszej winnicy La Rioja i tej, która przechowywała największą liczbę butelek już w latach dwudziestych XX wieku, kiedy żadna inna bodega nie zaczęła przechowywać swoich win . Byli wówczas pionierami w Riscal w produkcji nowoczesnego wina, stosując techniki stosowane w Bordeaux , i nadal przodują. Zdecydowanie doskonała winiarnia.
Winogrona użyte do produkcji tego wina pochodzą głównie z winorośli odmiany Tempranillo, winogron, które dzięki zrównoważonej kwasowości i delikatnej taniczności bardzo dobrze wspierają dojrzewanie w dębie. Niewielki wkład Graciano dodaje mieszance świeżości i odrobiny koloru. Wydaje się, że jest to magiczna formuła, dzięki której Marqués de Riscal Reserva ustanowił normy klasycyzmu Riojan, ze względu na swoją świeżość, finezję i wielką elegancję , a także doskonały potencjał starzenia i ogromną wszechstronność podczas serwowania z jedzeniem.
Jest to potężne czerwone wino o przejściu charakteryzującym się prawidłową kwasowością i intensywnym doznaniem garbnikowym. Długie i trwałe wykończenie. Rubinowoczerwony kolor z rubinowym wykończeniem, jasny, z obfitym ładunkiem glicerynowym.Wyróżniają się wyraźnymi tostami, które stopniowo ustępują miejsca aromatom dojrzałych czerwonych i czarnych owoców, a następnie pikantnym nutom. Lekkie minerały tła.
Ciemno-wiśniowy kolor o dobrej głębi. Aromaty balsamiczne z nutą dojrzałych owoców, złożone i pikantne. Atak jest świeży i lekki, z miękkimi, zaokrąglonymi taninami. Wykończenie okazuje się trwałe z pewnymi śladami palonego dębu. Jego przejście przez usta jest przyjemne i eleganckie, świeże i ujmująco miłe do picia.