Parcelica Organic
Wino Parcelica Organic
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Parcelica Organic
Kraj: Hiszpania
Region: Murcia
Apelacja: DO Yecla
Producent: Bodega Señorio de Barahonda
Szczepy: Monastrell, Cabernet Sauvignon, Garnacha Tintorera
Kolor: czerwone
Rodzaj: wytrawne
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 14%
Certyfikaty: wino ekologiczne
wino wegańskie
Nota degustacyjna:
Parcelica Organic to czerwone wytrawne wino powstałe w wyniku kupażu gron 50% Monastrell, 30% Cabernet Sauvignon i 20% Garnacha Tintorera uprawianych w regionie Murcia. Wino prezentuje głęboki granatowy odcień z fioletowymi refleksami. W nosie wyczuwalne aromaty czerwonych owoców, dojrzałych porzeczek, jeżyn, czereśni, w tle nuty ściółki leśnej. Na podniebieniu jest miękkie, soczyste z wyraźnymi nutami dojrzałych owoców oraz lukrecji.
Sugestie kulinarne: mięsa z grilla, duszone mięsa, pasztetów, miękki kozi ser, grillowane warzywa, jak bakłażany czy endywia, dania z ryżem.
Winifikacja:
Winifikowany w kadziach ze stali nierdzewnej przez 15 dni i w temperaturze od 20 do 25ºC, kupaż składający się z 50% Monastrell, 30% Cabernet Sauvignon i 20% Garnacha Tintorera, daje początek Parcelica Organic . Czerwień, która przechodzi lekkie starzenie w beczce, aby nie denaturować owoców i pochodzi ze starych winorośli, około 35-40 lat.
Producent - Bodega Señorio de Barahonda
Historia Bodegas Barahonda zaczyna się około roku 1850, kiedy to Pedro Candela Soriano zaczął produkować i sprzedawać niewielkie ilości wina lokalnie, dopóki Antonio Candela García w 1925 roku nie założył małej winnicy. Później przechodzi w ręce jego syna Antonio Candeli Povedy, który sprawia, że rośnie i ewoluuje przez lata.
Z potrzeby tworzenia win wyższej jakości, Bodegas Barahonda narodziła się w 2006 roku, obecnie prowadzona jest przez Antonio i Alfredo; czwarta generacja Candeli. Od małej lokalnej farmy po nowoczesną winnicę produkującą wysokiej jakości wina doceniane na rynkach międzynarodowych, cztery pokolenia przekazały wiedzę i tradycję z ojca na syna. Candelas poświęcili nasze życie winu, a Barahonda jest widocznym rezultatem tej pasji.