Sumarroca Cava Brut Reserva
Wino Sumarroca Cava Brut Reserva
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Kraj: Hiszpania
Region: Katalonia
Apelacja: DO Cava
Producent: Sumarroca
Szczepy: macabeo, parellada, xarel.lo, chardonnay
Kolor: białe
Rodzaj: wytrawne, musujące
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 12 %
Certyfikaty: biodynamiczne,
organniczne
wegetariańskie
Wegańskie
Sumarroca Cava Brut Reserva to wytrawne wino musujące pochodzące z Kataloni. Jest wytwarzany tradycyjną metodą używaną do wyrobu szampana i spędził ponad 20 miesięcy na leżakowaniu na osadzie. Ma kolor jasnożółty. Bardzo świeże aromaty mieszają owoce z wina bazowego z pierwszymi nutami ciasta z dwóch lat dojrzewania wina cava.
Na podniebieniu owocowe i świeże z drobnymi, przyjemnymi bąbelkami, które doskonale uzupełniają strukturę wina.
Sugestie kulinarne: Potrawy z grilla, gulasze, potrawy smażone, niezbyt słodkie desery, sałatki owocowe, ciasta, . ONL
Sumarroca
Początki rodziny Sumarroc sięgają wioski Llimiana, w Pallars Jussà ( Hiszpania ). Różne pokolenia poświęciły się uprawie winorośli ( Cava Brut Nature ), tak jak robią to do dziś. Na początku lat 80-tych rodzinna winnica przeniosła się do Penedès , gdzie kupiła winnice Molí Coloma w Subirats i Heretat Sabartés w Banyeres del Penedès. W 1999 roku nabyli dawną posiadłość markiza Monistrol, później nazwaną Sumarroca. Rodzinna firma Sumarroca ma obecnie powierzchnię 464,8 ha i dlatego może zaopatrywać się w 100% własnych winogron , które wykorzystuje do produkcji win i cavy. W rezultacie winiarnia kontroluje cały łańcuch produkcyjny, od uprawy i zbioru wina po fermentację, mieszanie, filtrację i butelkowanie.
2023-06-09
Wino z babelkami
Jest to złożone z charakterem marmolady, miodu i limonki, a także orzechów i marcepanów. Jest naprawdę dość złożony z pikantnymi nutami, a także owocami. Naprawdę charakterystyczny z odrobiną kremowości na wykończeniu. Bardzo gastronomiczny.