Terrai OVG Roble Garnacha Cariñena
Wino Terrai OVG Roble Garnacha Cariñena
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Covinca Terrai OVG Old Vine Garnacha Cariñena DO
Kraj: Hiszpania
Region: Aragonia
Apelacja: Cariñena DO
Producent: Covinca
Szczepy: Garnacha
Rodzaj: Red Dry
Poj.: 0,75l
Ciemny purpurowy kolor z fioletowymi smugami. Aromaty dojrzałych miękkich owoców – truskawek, czerwonej i czarnej porzeczki, jagód, z nutami przypraw. Smak dobrze zrównoważony, miękkie jedwabiste taniny. Sugestie kulinarne: Mięso z grilla, makarony, wędliny i sery.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Terrai OVG Old Vine Garnacha z Covinca z Aragonii odsłania gęsty, szkarłatny kolor w wirującym szkle. To czyste hiszpańskie wino prezentuje w kieliszku cudownie wyraziste nuty morwy, jagód, czarnej porzeczki i jeżyn. Wyczuwalne są także nuty gorzkiej czekolady, cynamonu i ziaren kakaowca.
Terrai OVG Old Vine Garnacha z Covinca to właściwe wino dla wszystkich koneserów wina, którzy lubią jak najmniej cukru resztkowego w swoim winie. Jednak nigdy nie wydaje się jałowy ani kruchy, ale raczej okrągły i giętki. Na podniebieniu konsystencja tego mocnego czerwonego wina jest cudownie jedwabista. Na finiszu to nadające się do przechowywania czerwone wino z regionu winiarskiego Aragonii zachwyca dobrą długością. Znów pojawiają się nuty jagód i czarnej porzeczki.
Winifikacja Covinca Terrai OVG Old Vine Garnacha
Potężna Old Vine Garnacha z Hiszpanii to czyste wino, winifikowane ze szczepu Garnacha. Winogrona do tego czerwonego wina z Hiszpanii zbierane są wyłącznie ręcznie w momencie optymalnej dojrzałości. Po zbiorach winogrona są szybko wysyłane do tłoczni. Tutaj zostaniesz wybrany i starannie podzielony. Fermentacja następuje w kontrolowanych temperaturach. Po zakończeniu fermentacji Terrai OVG Old Vine Garnacha dojrzewa w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu przez kolejne 3 miesiące.
Rekomendacje kulinarne dla Covinca Terrai OVG Old Vine Garnacha
To czerwone wino z Hiszpanii najlepiej smakuje w temperaturze 15 - 18°C jako dodatek do rolad z kapusty, dorsza z warzywami ogórkowo-musztardowymi lub penne z rukolą.