The Woods of Tilo Cabernet Sauvignon Castilla
Wino The Woods of Tilo Cabernet Sauvignon Castilla
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
The Woods of Tilo Cabernet Sauvignon Castilla
Kraj: Hiszpania
Region: Kastylia La Mancha
Apelacja: Vino de la Tierra de Castilla
Producent: Terramagna
Szczep: Cabernet Sauvignon
Rodzaj: czerwone, wytrawne
Dojrzewanie: 12 miesięcy beczka
Temp. serwowania: 16-18°C
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 15% c3
Nota degustacyjna:
The Woods of Tilo nie jest to najbardziej typowe hiszpańskie wino, powstałe w całości z odmiany Cabernet Sauvignon uprawianego w regionie Castilla. W kieliszku wino prezentuje głęboki i gęsty rubinowy odcień, z aromatami ciemnych owoców, jeżyn, czarnej porzeczki, chleba marcepanowego i lekko słodkich beczkowych nut. Moc i pełnia w ustach z czarnymi wiśniami, ciemną czekoladą, balsamicznymi i pieprzowymi nutami beczki z cedrem i lekką wanilią. Gęste, skoncentrowane i pełne z delikatną kwasowością i dobrą, dojrzałą strukturą tanin.
Sugestie kulinarne: doskonale sprawdzi się z czerwonym mięsem, dziczyzną, wędlinami dojrzewającymi, szynką parmeńską, twardymi serami.
Region:
Wino z La Manchy produkowane jest w Kastylii-La Manchy, regionie politycznym, geograficznym i kulturowym rozciągającym się na południe i wschód od Madrytu. Rozciąga się jako wysoki płaskowyż (w Hiszpanii jest znany jako „Meseta Sur”, Płaskowyż Południowy), dość gorący i suchy latem, w rzeczywistości może to być pustynia, ale istnieją dwie ważne uprawy, które zachowują zielone kolory żyje, gdy słońce naprawdę pali (od czerwca do września). Mówimy o ogromnej ilości drzew oliwnych i winnic; powinieneś wiedzieć, że Kastylia-La Mancha to znacznie więcej niż ojczyzna Don Kichota czy ojczyzna sera Manchego. Region ten ma również największą powierzchnię winnic na świecie i czasami jadąc gdziekolwiek spojrzysz, wydaje się, że jest to niekończące się zielone morze winorośli lub drzew oliwnych.
2023-10-16
Wino Kastylia
Dojrzałe owocowe aromaty jeżyny przeplatają się z nutami balsamicznymi i wzbogacone są zapachem przypraw. W smaku miękkie, pełne i doskonale zbalansowane, o aksamitnych taninach.