

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
wino koniecznie potrzebuje czasu po otwarciu. Ciemnorubinowa czerwień z atrakcyjnym, eleganckim odcieniem granatu. Przyjemny, świeży bukiet z aromatami czerwonych owoców (maliny) z nutą balsamiczną. Całość tworzy złożone, poważne wino. Na podniebieniu atrakcyjny, owocowy charakter z nutą słodyczy, po chwili ustępuje nutom balsamicznym z akcentem lukrecji. Długi, elegancki finisz z akcentem brioszki. Przy stole: grillowane mięso, pieczona jagnięcina, prosię i szynka bellota oraz dobre sery
Świetnie zrównoważone czerwone hiszpańskie wino wytrawne o intensywnym bukiecie pełnym aromatów dojrzałych ciemnych owoców przemieszanych z nutami opadłych liści i przypraw. W ustach bujne, pełne, o dojrzałych taninach i długim posmaku.
Tempranillo „Crianza” Tinto Pasquera to hiszpańskie czerwone wino o pełnym smaku, które jest bardzo przyjemne w piciu i nie powoduje nudy ani powtarzalności. To zasługa okrągłej taniny, fachowo wykonanej, która nadaje jedwabistości świeżemu łykowi. Nos zdradza zarówno podstawowe cechy użytej odmiany Tempranillo, jak i trzeciorzędne niuanse wchłonięte podczas fazy starzenia drewna. Jeśli chodzi o gastronomię, jeśli chcesz rozpieszczać się pobytem na hiszpańskiej ziemi, zalecamy połączenie go z Jamón Ibérico de Bellota.
„Crianza” Tinto Pasquera to czyste Tempranillo, winogrono uprawiane na wysokości około 800 metrów nad poziomem morza na działkach doskonale eksponowanych na południe. Podglebie charakteryzuje się piaszczystym rdzeniem, a klimat jest kontynentalny, łagodzony przez przepływy z Oceanu Atlantyckiego, z opadami deszczu, które pomagają stworzyć optymalne warunki dla doskonałego wzrostu winogron. Podczas zbiorów wybierane są tylko najlepsze grona, a etap produkcji wina przebiega ze szczególną starannością. Następnie następuje końcowe dojrzewanie, podczas którego wino odpoczywa najpierw przez 18 miesięcy w beczkach z amerykańskiego dębu, a następnie po butelkowaniu przez kolejne sześć miesięcy bezpośrednio w kieliszku.
Wino Tempranillo „Crianza” Tinto Pesquera rzuca się w oczy rubinowo-czerwoną barwą. Nos otwiera się na owocowe akcenty, które następnie skręcają w kierunku kwiatowych doznań oraz lekko pikantnych i drzewnych niuansów. Na podniebieniu pełne, o smacznym i rześkim, zaokrąglonym posmaku, z którego wyłania się smak charakteryzujący się przyjemną świeżością. Butelka, w której odmiana Tempranillo została zaprezentowana w klasycystyczny sposób, jest zatem idealna dla tych, którzy chcą zbliżyć się do tego szczepu, który w Hiszpanii jest uważany za bardzo ważny dla całej sceny winiarskiej.